30. juni ble Løke mor til lille Oscar. En måned senere banket hun alle lagvenninnene i biptesten, en kondisjonstest, foruten Moa Fredriksson, som var i en egen klasse.

– Det er helt utrolig! Det er ikke overraskende, men samtidig er det helt i grenseland ut fra hva som føles forsvarlig. Men hun er jo ikke normal, og det viser den viljen hun har, trøkket og kapasiteten hun har opparbeidet seg, forteller Senstad.

Flere rundt A-laget har uttalt at de er mektig imponerte over framgangen Løke har vist.

Vil løpe bedre

Hovedpersonen selv er ikke veldig overrasket over resultatene hun leverer.

– Jeg er ikke så overrasket. Jeg var veldig fornøyd med resultatet jeg fikk. Men jeg vil selvfølgelig løpe bedre. Jeg er ikke fornøyd med resultatet, absolutt ikke.

Løke, som regnes som verdens beste strekspiller, forteller at grunnen til at hun ikke er overrasket, er fordi hun fikk lagt ned mye god trening i svangerskapet.

– Når du trener med 17 kilo pluss så er det litt lettere etterpå, når du har mistet veldig mange av de kiloene. Det var som å løpe med en vektvest, smiler hun.

Senstad mener lagvenninnene har mye å lære av Løke, og at testresultatene viser at mange bør se på hva de selv leverer.

– Dette er en påminnelse for de andre, de må se litt på hva hun gjør. Heidi går all-in når hun trener, forteller han.

På spørsmål om resultatene Løke leverer er litt umenneskelige, svarer Senstad:

– Ja, det er det. Det er mange som sier at hun er umenneskelig, men det er en grunn til at hun er sånn. Hun er et råskinn til å trene, hun har det i seg og forstår hva det handler om.

Seriestarten usikker

Tidligere denne uken kom nyheten om at Løke skal spille treningskampen mot Larvik 24. august. Selv toner Løke ned mulighetene for å rekke både treningskampen og seriestarten mot Sola 30. august.

– Jeg kommer ikke til å skynde meg for det. Hvis jeg ikke føler jeg er klar, at jeg ikke er sterk nok, så kommer jeg ikke til å spille seriestarten. I kampen mot Larvik kommer jeg nok kanskje til å spille litt, men jeg vet ikke hva Arne har tenkt, sier hun.

Tiden framover kommer hun uansett til å bruke godt, med hovedfokus på fysisk trening.

– Det handler om å bygge opp det fysiske i et par uker til, det er der fokuset bør være. Håndballbiten føler jeg at jeg fremdeles har.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00