Sola–Storhamar 25–31

Hovden har ikke spilt kamper i sesongoppkjøringen, og med unntak av noen få opptredener forrige sesong, har hun vært skadet sammenhengende i nesten tre år. Onsdag var hun tilbake.

Hovden spilte en god kamp mot Sola, og bidro med to scoringer og godt forsvarsspill.

– Det var gøy å spille igjen, i de minuttene jeg var utpå der, smiler Hovden etter kampen.

I vår pådro hun seg et trøtthetsbrudd i foten. Før det var hun ute med kneskade.

Hele to ganger måtte hun operere kneet sitt.

– Jeg pratet med noen venninner i stad, og jeg sa det var veldig deilig å rekke seriestarten. Da kan jeg krysse av på den, forteller Hovden smilende til HA-sporten.

Tøff periode

For det har ikke vært noen selvfølge at hun skulle komme tilbake i Storhamar-trøya.

– Det har vært tøft. Mentalt veldig tøft. I perioder har det vært ganske mørkt, jeg har hatt lyst til å gi meg, og jeg føler jeg har gitt opp mange ganger, forteller hun.

Men hun har hele tiden funnet motivasjon til å holde det gående.

For før skademarerittet startet, var hun med rekruttlandslaget til Norge. Hun var på vei opp og fram og i ferd med å få sitt store gjennombrudd som spiller.

– Det har også vært en stor del av meg som har hatt sagt at jeg må tilbake som spiller og vise hva jeg kan. Jeg får bare håpe at det går bra, smiler hun.

Vil tilbake på topp

Hovden erkjenner at hun lar seg drive et ønske om å komme tilbake på nivået hun var før skademarerittet startet. Og hun håper heller ikke det stopper der. Hun vil bli enda bedre.

– Jeg er dritsugen på det å komme på det nivået igjen, og det er det som er drivkraften. Det er det jeg vil, og i tillegg til å ta enda nye steg, sier hun.

Trener Arne Senstad håper sterkt at Hovden kommer tilbake på et høyt nivå.

I fraværet til gravide Kamilla Sundmoen, trenger han en playmaker i den rollen, og han tror Hovden kan fylle den.

– Martine er en type som kan løse litt av den rollen vi har etterlyst, med Kamillas fravær. Men det er tidlig for henne, sier Senstad, som var fornøyd etter seieren over Sola.

– Jeg er dritstolt av jentene. Vi kom ikke hit for å underholde, og i dag var det tæl og trøkk, akkurat det jeg har savnet, smiler Senstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.