7. november er planen at landslagstreneren skal offentliggjøre troppen han tar med seg til Tyskland, hvor Norge åpner mot Ungarn 2. desember. De øvrige lagene i Norges gruppe er Polen, Sverige, Argentina og Tsjekkia.

Et av de store spørsmålene i høst har vært om Heidi Løke rekker å komme i VM-form.

Stresser ikke

Hergeirsson svarer når han får spørsmålet, men det skinner gjennom at han mener dette er en i overkant stor mediesak.

– Jeg er vel den som stresser minst med dette, sier Hergeirsson til HA-sporten.

Han går likevel med på å vurdere situasjonen en snau måned før han skal ta ut VM-troppen.

– Jeg har sett mange mødre som skal stresse seg tilbake. Det er ikke alltid så lurt, men er det noen som kan fikse dette, så er det nettopp Heidi. Vi får se hvordan det utvikler seg, sier islendingen som på 90-tallet bodde i Elverum og trente håndballherrene der.

Sent inn i topphåndballen

Når en spiller som har opplevd så mye som Heidi Løke på håndballbanen både på klubblag og landslaget, og får barn nummer to, men likevel viser en iver og lyst etter å komme tilbake på landslaget, så er det noe unikt over det.

Thorir Hergeirsson er likevel ikke veldig overrasket.

– Heidi kom seint inn i topphåndballen. Det er nok en grunn til at hun fortsatt har veldig lyst på mesterskap. Skulle det ikke bli noe nå, kommer det flere mesterskap senere. Og Heidi har vel sagt at OL i 2020 er et mål, sier Hergeirsson.

Løke scoret fem mål mot Molde søndag, men hun brente også flere sjanser. Nå varsler hun selv at hun skal trappe opp treningen for å komme i form. Blant annet gjennom treninger med herrelaget til Sandefjord.

Det tror Hergeirsson er lurt.

– Vi skal ikke snakke ned nivået i eliteserien, men nivåforskjellen er gigantisk derfra til de beste lagene i VM og Champions League. Det er positivt at hun skal trene med gutta til Sandefjord og få matching der, sier han.

Deadline

Hergeirsson legger ikke skjul på at det begynner å haste for Løke å vise form, men samtidig gir han henne en liten åpning for at hun kan få litt ekstra tid til å spille seg inn i troppen – hvis det er nødvendig.

– Vi tar ut troppen 7. november, men det kan være aktuelt å gi noen spillere litt ekstra tid .

– Kan Heidi Løke være en slik spiller som du gir litt ekstra tid?

– Det kommer helt an på situasjonen og hva vi trenger, sier Hergeirsson til HA-sporten.

Går framover

Heidi Løke er uansett fortsatt hundre prosent innstilt på å rekke mesterskapet i Tyskland. Nå ser hun at kroppen fungerer som den skal etter en rolig start for Storhamar i høst, men nå kommer hun til å trappe opp treningen drastisk.

– Det går framover, men jeg må ha litt mer håndball og noen flere treninger, så jeg putter de ballene i mål, sier Løke og tenker på et par opplagte hun misset mot Molde søndag.

– Hvordan opplever du maset og oppmerksomheten rundt spørsmålet om du rekker VM?

– Jeg tar egentlig bare en dag om gangen og prøver å få trent bra hver dag. Nå skal jeg legge inn litt mer håndball i ukene også. Jeg skal trene litt med herrelaget til Sandefjord, så da kommer håndballformen etter hvert også.

– Er du god nok nå?

– Jeg vet ikke… Ikke akkurat nå, det er jeg ikke, men det kommer seg.

– Uttaket er 7. november, men Thorir vil gi noen spillere litt ekstra tid. Trenger du det?

– Hvis det er for meg, så er det fint. Jeg har bare hatt tre håndballøkter i uka til nå, men nå skal jeg øke det. Nå vet jeg at kroppen tåler det, og da kan jeg tåle en del trøkker mot herrer også.

- Så du er i rute til VM?

- Hehe, ja vi sier det. Det kommer seg, sier Heidi Løke til HA-sporten.

Onsdag kveld er det ny kamp for Storhamar mot Byåsen. Det er en fin kamp å markere landslagsambisjoner i for en spiller som drømmer om sitt sjuende mesterskapsgull (hun har ett OL-gull, tre VM -gull og to EM- gull).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.