Oppsal-Storhamar 26-34.

15 scoringer stoppet Storhamar-legenden på, og hun var den klart viktigste grunnen til at Hamar-laget vant komfortabelt.

– Tror aldri jeg har scoret så mange mål på øverste nivå, sier Sundmoen etter 60 minutter i et voldsomt tempo. Akkurat slik laget hadde planlagt å spille.

– Kamilla har fått treningene slik hun ønsker den siste uka, advarte Arne Senstad med et smil før kampen mot Oppsal startet.

Ønsker å ta ansvar

På stillingen 3–0 til hjemmelaget tok kapteinen et valg som avgjorde kampen:

– Noen måtte ta ansvar, og da bestemte jeg meg for å gjøre nettopp det, smiler Sundmoen.

I løpet av noen korte minutter hadde hun på egenhånd utlignet ledelsen og fortsatte å løpe hjemmelaget totalt i senk resten av kampen.

Sundmoen har vært lagets soleklare valg som kaptein de siste sesongene, men før denne sesongen fikk Tonje Enkerud overta den rollen.

– Vi valgte å gi Sundmoen den jobben tilbake for kort tid siden. Ikke fordi Tonje har gjort en dårlig jobb, men fordi Kamilla er veldig mye bedre enn alle andre, kommenterer Senstad.

Klasseforskjell

For Kamilla sin del er håndball i stor grad ren glede, gode ferdigheter og et tempo som holder svært høy internasjonal klasse.

– Jeg liker tempo og trøkk, og det er hva vi har prioritert på treningene denne uka, sier Storhamars toppscorer.

Og det var nettopp tempoet som drepte spenningen i oppgjøret mot Oppsal. På stillingen 9–10 var hjemmelaget i ferd med å spille seg inn i kampen, men drøyt 10 minutter senere var stillingen 11–20. Kapteinen var sist på ni av scoringene!

– Vi løp Oppsal i senk, er Sundmoens korte og meget presise oppsummering på kampen.

NAIVT HJEMMELAG

I tillegg gjorde hjemmelaget såpass mange taktiske feil både på banen og fra benken, at kampen var avgjort halvveis.

– Vi la om litt bakover. Oppsal feilet ofte da de tok ut målvakten sin og gjorde jobben vår ganske enkel, sier Sundmoen som scoret seks mål etter pause – 15 totalt.

– Det Sundmoen gjør er på et helt annet nivå enn de andre på banen. Jobben min som trener for henne er kun å klappe, smiler Arne Senstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00