Oppsal-Storhamar 26-34.

15 scoringer stoppet Storhamar-legenden på, og hun var den klart viktigste grunnen til at Hamar-laget vant komfortabelt.

– Tror aldri jeg har scoret så mange mål på øverste nivå, sier Sundmoen etter 60 minutter i et voldsomt tempo. Akkurat slik laget hadde planlagt å spille.

– Kamilla har fått treningene slik hun ønsker den siste uka, advarte Arne Senstad med et smil før kampen mot Oppsal startet.

Ønsker å ta ansvar

På stillingen 3–0 til hjemmelaget tok kapteinen et valg som avgjorde kampen:

– Noen måtte ta ansvar, og da bestemte jeg meg for å gjøre nettopp det, smiler Sundmoen.

I løpet av noen korte minutter hadde hun på egenhånd utlignet ledelsen og fortsatte å løpe hjemmelaget totalt i senk resten av kampen.

Sundmoen har vært lagets soleklare valg som kaptein de siste sesongene, men før denne sesongen fikk Tonje Enkerud overta den rollen.

– Vi valgte å gi Sundmoen den jobben tilbake for kort tid siden. Ikke fordi Tonje har gjort en dårlig jobb, men fordi Kamilla er veldig mye bedre enn alle andre, kommenterer Senstad.

Klasseforskjell

For Kamilla sin del er håndball i stor grad ren glede, gode ferdigheter og et tempo som holder svært høy internasjonal klasse.

– Jeg liker tempo og trøkk, og det er hva vi har prioritert på treningene denne uka, sier Storhamars toppscorer.

Og det var nettopp tempoet som drepte spenningen i oppgjøret mot Oppsal. På stillingen 9–10 var hjemmelaget i ferd med å spille seg inn i kampen, men drøyt 10 minutter senere var stillingen 11–20. Kapteinen var sist på ni av scoringene!

– Vi løp Oppsal i senk, er Sundmoens korte og meget presise oppsummering på kampen.

NAIVT HJEMMELAG

I tillegg gjorde hjemmelaget såpass mange taktiske feil både på banen og fra benken, at kampen var avgjort halvveis.

– Vi la om litt bakover. Oppsal feilet ofte da de tok ut målvakten sin og gjorde jobben vår ganske enkel, sier Sundmoen som scoret seks mål etter pause – 15 totalt.

– Det Sundmoen gjør er på et helt annet nivå enn de andre på banen. Jobben min som trener for henne er kun å klappe, smiler Arne Senstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.