Mandag 31. juli setter Storhamar-jentene kurs for Viborg i Danmark, hvor de skal trene, spille tre treningskamper og bygge lagfølelsen foran sesongen.

Senstad er fornøyd med at invitasjonen fra den danske klubben kom i sommer.

– I utgangspunktet så hadde vi ikke noe budsjett til å dra på tur, men målsettingen var å komme i veien på en liten tur for litt teambuilding, sier Senstad.

Får pensjonisthjelp

Med flere spillere ut, og mange nye spillere i troppen, mener Senstad er det fint at de nå får muligheten til å bo tett oppå hverandre og at alle blir bedre kjent.

Storhamar møter Rælingen, Viborg og Esbjerg til tre treningskamper, før hjemreise lørdag 5. august.

For å få finansiert oppholdet, har laget fått hjelp av noen meget sjenerøse bidragsytere.

Laget har nemlig en ivrig gjeng med pensjonister som følger laget i tykt og tynt, og de har bidratt med dugnadsarbeid og loppemarked, og bidratt med midler øremerket teambuilding.

– Den gjengen er helt uvurderlig, og vi er kjempetakknemlige, sier en meget fornøyd Senstad.

Håper alle blir med

Storhamar søkte også kommunen om midler til å få gjennomført reisen, men fikk blankt avslag i retur.

– Kommunen har ikke stilt opp, selv om Viborg er vennskapsbyen. Det er litt skuffende, sier Senstad til HA-sporten.

Han kan imidlertid forstå avslaget fra kommunen.

– Vi får likevel til en tur, men det er litt logistikk som skal gå opp for å få det til. Det viktigste er at vi får det til og får en fin uke sammen, får trent godt og bygd oss opp foran sesongstarten.

Det er kun litt over en måned til seriestarten mot Sola, og Senstad er glad for at han får med seg stort sett alle spillerne nedover. Det største spørsmålstegnet er Anne Kjersti Suvdal, men Senstad håper han får med seg kantspilleren. Planen er også at Heidi Løke blir med laget i tre dager.

Oppholdet blir også delvis dekket av Generation Handball, som turneringen heter, og Storhamar må i utgangspunktet kun dekke reiseutgifter.

Storhamar-jentene må påregne å bli kjørt knallhardt ute på treningsbanen av Senstad i løpet av oppholdet. Planen er to treninger hver dag det er kampfri, og å gjennomføre en trening samme dag som de også skal spille treningskamper.

Upresist i saken

I saken hvor vi omtalte Storhamar håndballs treningsleir i Viborg om to uker, ble det skrevet at klubben hadde fått avslag på søknaden om støtte fra kommunen.

Dette er feil, da Storhamar aldri sendte noen skriftlig søknad til kommunen.

Jørn Haakensveen, rådgiver idrett og friluftsliv i Hamar kommune, skriver til HA-sporten at han hadde en samtale med Arne Senstad om saken i forrige uke, hvor treneren skal ha lurt på mulighetene for økonomisk støtte. Han fikk i svar at han gjerne måtte søke, men at den sannsynligvis ikke ville føre fram i lys av politiske føringer for eliteidrett i kommunen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00