Larvik - Storhamar 27-22:

Storhamar var aldri i nærheten av å slå ut Larvik i sluttspillet.

To store tap over to kamper ble fasiten, og Arne Senstads jenter har fremdeles en veldig lang vei å gå før de kan sikre finaleplass.

Torsdag tapte Storhamar-jentene 27-22, noe som bare viser hvor stor avstanden er opp til de to beste lagene i Norge, Larvik og Vipers, mener Heidi Løke.

- Langt unna

- Det er så kjedelig at vi er så langt unna, både Larvik og Vipers, sier en skuffet Heidi Løke til HA-sporten. 

- Langt unna på hva?

På alle områder, føler jeg. Både forsvars- og angrepsmessig. I dag føler jeg vi treffer litt bedre bakover i perioder, men det er kjedelig at vi er langt unna, sukker hun.

Hun mener det er mange områder hvor Storhamar er for dårlige, sett opp mot de to beste lagene i landet.

- Jeg synes vi er langt unna generelt. Det har vi vist i alle kampene vi har spilt mot dem. Det er kjedelig, for jeg synes ikke de er så mye bedre enn oss som de har vist, forklarer Løke.

Mener sentrale spillere svikter

Også Storhamar-trener Arne Senstad mener det er stor avstand opp til Larvik og Vipers.

Etter onsdagens semifinaletap mot storheten Larvik, mener han det var framgang defensivt, men ditto svakere offensivt.

- Innledningsvis klarer vi å holde de nede på et brukbart antall innslupne, men da begynner vi plutselig å misse framover, som vi har vært helt overlegne på i det siste. Vi spiller fin håndball og spiller oss til mange gode sjanser, får mye store sjanser, men brenner. Og de får de målene de trenger, forklarer en behersket Senstad.

Han mener forsvarsspillet var godkjent mot Larvik onsdag kveld, men at det til tider er litt for tilfeldig når forsvars- og keeperspillet fungerer som det skal.

Senstad er skuffet over måten lagets sentrale spillere har stått fram på under semifinalekampene. 

Spillere som skal være tungen på vektskålen for Storhamar, har sviktet stort, mener Senstad.

- Framover blir vi ordentlig avslørt på de sentrale spillere. Det er mange av de som skal stå her med ansvar som har null mål på en haug med sjanser, som bommer og tar dårlige sjanser og er preget. De må levere i de kampene her, mot de beste, forklarer Senstad, og fyrer løs:

- Det er fint at de leverer mål mot de lagene som ligger lenger ned, men vi er faktisk avhengig av at de leverer mot de beste.

Løke sliter med å forklare hva som er grunnen til at laget ser ut til å svikte i kampene mot de to største lagene i norsk håndball.

- Jeg føler at når det kommer til de aller viktigste kampene, så er vi ikke med. Jeg vet ikke om det er mentalt eller hva det er. Det må vi jobbe med, forklarer Løke. 

Larvik tok føringen

Larvik fikk en veldig bra start, og ledet tidlig 2-0. Men Storhamar, med Kamilla Sundmoen i spissen, svarte. Det står 4-4 etter ti minutter. Inga Presker har vartet opp med tre redninger så langt, men er ute nå. Tone Wølner er inne i målet.

Etter 16 minutter leder Larvik 7-4, og Arne Senstad tar time out. Så setter Elise Skinnehaugen inn et et herlig underarmsskudd: 7-5, før Heidi Løke dessverre bommer. Det var Løkes tredje bom på fire forsøk. 

Storhamar slet fryktelig med uttellingen utover i omgangen. Forsvarsspillet satt brukbart, og keeperne reddet noen få forsøk, men Storhamar hadde kun fem scoringer etter 21 minutter, mens Larvik hadde 8. 

Yppet seg

437 tilskuere fikk se et hjemmelag som fortsatte å styre også etter pause.

Arne Senstad var ikke fornøyd, og tok time out på stillingen 17-11 etter syv minutter av den andre omgangen. 

Det så ut til å hjelpe noe, for Storhamar-jentene spiste inn på forspranget til vertene. etter 45 minutter ledet Larvik 19-16. 

Men så tok vertene tak i kampen igjen, og fosset fra Storhamar, som aldri klarte å svare.

Seieren var aldri truet for Larvik, som dermed slo ut Storhamar av sluttspillet. 


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.