Storhamar – Levanger 38–18

I semifinalene mot Glassverket i vår viste Mia Svele at hun allerede er moden og behersker toppnivået i norsk håndball.

Foran denne sesongen hadde Arne Senstad håpet han kunne bruke Mia Svele mer i oppkjøringen, men det lar seg ikke gjøre grunnet landslagsoppdrag gjennom hele sommeren.

Går glipp av mye

Tirsdag setter hun kurs for EM i Slovakia med LK00-landslaget.

– Det blir veldig spennende. Det er det vi har trent for i to år. Jeg gruer meg litt, for det blir veldig stort, sier Svele.

Men det er ikke bare glede og nerver som plager henne i forkant av mesterskapet.

Tidspunktet på samlingene og mesterskaper kommer på litt feil tidspunkt, mener hun.

– Det irriterer meg litt at de legger det opp så sent og at det er så mye. Jeg har så vidt vært med Storhamar-jentene i sommer. Danmark-turen forrige uke var for å bli bedre kjent, og den gikk jeg også glipp av. Det er veldig kjipt, forteller 16-åringen.

Arne Senstad er helt enig med ungjenta, og han er lettere irritert over at han ikke får brukt stortalentet i større grad.

– Jeg mener det er helt håpløst, spesielt med tanke på de spillerne som er i den kategorien hvor de skal inn og vise seg fram på seniornivå. Det er ikke så mange som er der, men det er noen. Da er det synd at de er borte hele sommeren, forteller han.

Vil gi henne tid

Han hadde heller ønsket at spillerne hadde vært med klubblaget, vært med på oppkjøringen og fått et ordentlig treningsgrunnlag foran sesongen.

I stedet blir han nødt til å hvile Svele når hun er tilbake fra mesterskapet i slutten av august.

– Men sånn er det, så vi må bare følge det opplegget, og da blir det mitt ansvar når hun kommer tilbake, at vi gir henne tid. Vi får se om vi sparer henne litt.

Senstad skulle ønske han ikke hadde vært nødt til å matche Svele forsiktig når hun er tilbake.

Han har allerede store planer for 16-åringen.

– Det er synd for henne, for hun kunne med en ordentlig sommer her, vært en veldig viktig spiller allerede fra starten av, sier han.

Under tirsdagens treningskamp mot Levanger viste Svele nok en gang at hun er moden for oppgaven på toppnivå, selv om motstanderen var av mye lavere kvalitet enn de møter til sesongen.

Men hun føler ikke selv hun fortjener plassen på laget, med tanke på alt fraværet fra klubben.

– Jeg kommer inn litt uforberedt, føler jeg, og så føler jeg ikke at jeg fortjener helt å være med når jeg er så mye borte. Jeg skal vise på trening at jeg fortjener plassen, sier hun.

Hun føler også hun utvikler seg mer ved å trene med Storhamar-jentene, enn hun gjør ved å være med på landslaget.

– Ja, jeg føler det. Jeg blir mer påskrudd og motivert til å ta i mer når jeg er med dem her. Her tar de i veldig mye, sier hun.

Men hun håper likevel hun får god utvikling når hun er tilbake fra mesterskapet, og at hun får noen kamper i den gule og blå drakta.

– Jeg vil bare utvikle meg mer og mer, få tillit, slik at Arne blir enda mer trygg på meg, forteller håndballtalentet.

Mandag kveld møtte Storhamar Levanger til treningskamp i Boligpartner Arena.

Storhamar vant meget komfortabelt med 38–18.

Tonje Enkerud, Anne Kjersti Suvdal og Mia Svele bidro alle i kampen, og det var deres første kamp i oppkjøringen.

Storhamars scoringer kom fra Ellen Marie Folkvord (8), Kamilla Sundmoen (1), Malene Aambakk (5), Suvdal (4), Moa Fredriksson (2), Andrea Næss (4), Elise Skinnehaugen (4), Betina Riegelhuth (4), Enkerud (3), Svele (1) og Hilde Egset (3).

Les også
SPORT Divisjonsforskjellen mellom lagene ble meget synlig.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00