Storhamar har imponert voldsomt i sluttspillet i håndball så langt, og har vunnet tre av tre kamper. Søndag ble Vipers slått med to mål hjemme i Boligpartner Arena.

Deler på reiseutgiftene

Like imponerende er ikke pengesummene Storhamar tjener på suksessen i sluttspillet.

På de to hjemmekampene så langt i sluttspillet, har Storhamar tjent i underkant av 40.000 kroner per kamp. Stort sett alt av dette forsvinner rett ut igjen.

– Det er mye som går bort til reisen borte, og så er det reisefordeling i sluttspillet. De fire lagene som er igjen i sluttspillet, de sender inn reiseregning og så fordeles utgiftene på alle fire, sier klubbens daglige leder, Kamilla Sundmoen til HA-sporten.

Dersom Storhamar ryker ut i semifinalen, får de en sluttspillsbonus fra forbundet på 15.000 kroner. Dersom de derimot vinner finalen, får de småpene 125.000 kroner i bonus, mens ved et eventuelt finaletap mottar de 50.000 kroner.

En av grunnene til at Storhamar ikke har tjent mer på sluttspillskampene, er også det noe svake publikumsoppmøtet. Kun 870 tilskuere overvar søndagens møte med storlaget Vipers.

– Vi sliter med å få folk på sluttspillskampene, dessverre. Det var langhelg nå, vår i været, og folk prioriterer kanskje noe annet. Byåsen hadde imidlertid 3000 tilskuere mot Larvik, og det blir fullt i bortekampen mot Vipers, sier Sundmoen, som er takknemlig for de 870 som møtte opp.

CL-plass gir penger

Hun tror at Hamar-publikumet kanskje ikke har tradisjon for å gå på sluttspillskampene i håndball.

– I herrehåndball spiller de tre kamper, mens vi spiller to, så det er forskjell i oppsettet også. Men det har aldri vært tradisjon for å gå på sluttspill her, slik som i hockey. Jeg håper det kan endre seg.

Dersom Storhamar går til finale, og møter Larvik, er de garantert sikret kvalifiseringsplass til Champions League, noe som igjen gir gode penger i klubbkassa.

– Da får vi støtte fra forbundet til å reise og hele opplegget rundt. Champions League er det litt penger i, forklarer Sundmoen, som håper å rekke den andre semifinalekampen onsdag kveld.

– Jeg skal teste meg mandag og tirsdag, og jeg mener muligheten til å spille er der. Jeg har fryktelig lyst til å være med, og det skal ikke stå på viljen. Det er fortsatt hovent og vondt, sier Sundmoen til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.