Norge - Tyskland  32-33

Heidi Løke spilte en god kamp og ble kåret til Norges beste av seerne. Det var imidlertid en mager trøst for 35-åringen etter det svært overraskende ettmålstapet for Tyskland i Norges første gruppespillskamp i EM.

- Vi henger jo ikke sammen i forsvar. Det er altfor dårlig. Det er de som vinner løpskampen og vi slipper inn 33 mål. Vi blir rett og slett kontra i senk, sier Løke til TV3 etter matchen.

- Må opp i ringa

Mot Tyskland fikk Løke igjen mye tillit på parketten av landslagssjef Thorir Hergeirsson. Storhamars strekstjerne svarte som vanlig med oppofrende innsats og fem scoringer på fem skuddforsøk.

Selv er Løke beinhard i sin dom av løpsviljen og innsatsen Norge la ned mot Tyskland.

- Jeg synes vi er alt for dårlige til å løpe hjem. Det blir mye surr. Nå må vi bare opp i ringa for dette holder ikke.

- Det er en åpningskamp og sikkert noen nerver, men vi vet at vi kan bedre enn det her så nå må vi bare på med arbeidshanskene og skjerpe oss, legger hun til.

Markerte seg umiddelbart

Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte å starte med Heidi Løke på benken i Norges første kamp i EM, men etter åtte minutter entret Storhamars strekstjerne parketten.

Og Løke brukte bare sekunder på å markere seg. Med sin første involvering viste hun rå styrke og kriget Norge opp i en 5-3-ledelse i undertall.

35-åringen fortsatte å skape kaos i det tyske forsvaret utover i omgangen. Satt inn sitt andre for dagen etter halvspilt omgang, og skapte mye rom for Norges bakspillere.

Offensivt stemte det bra for Norge i førsteomgangen i Brest. Emilie Hegh Arntzen dundret inn fulltreffere på løpende bånn, men defensivt var det mye å ta tak i.

Tyskerne holdt følge og utlignet til 11-11 seks minutter før pause etter rot og passivt forsvarsspill av de norske jentene. 

Løke var igjen frampå og scoret omgangen siste og sørget dermed for at Norge kunne gå til pause med en ettmålsledelse 16-15.

Thriller-avslutning

Hergeirsson ønsket å bruke åpningskampen i EM til å rullere på laget og få flest mulig i gang. Men utover i andreomgang ble det plutselig alvor. 

Tyskland gikk først opp i ledelsen etter 41 minutter. Minuttet senere var de to mål foran, og frustrasjonen begynte å spre seg blant de norske jentene.

Løke fikk mye tillit også i andreomgang og tok ansvar da Norge trengte det som mest. Reduserte tyskernes forsprang til ett mål 12 minutter, før hun på imponerende vis kriget inn sitt femte for kvelden to minutter senere.

Det ble en skikkelig thriller-avslutning på oppgjøret. Norge kjempet mot klokka for å ta igjen tyskernes ledelse.

Debutant Henny Reistad utlignet til 30-30 med sitt aller første mesterskapsmål. Silje Solberg vartet så opp med en svært viktig strafferedning fem minutter før slutt, før kaptein Stine Bredal Oftedal tok ansvar og sendte Norge tilbake i ledelsen.

Men det holdt ikke. Tyskerne kjempet seg nok en gang tilbake og kunne juble for en mildt sagt sensasjonell 33-32-seier.

Skal slå tilbake

Tross tapet er Heidi Løke sikker på at Norge kommer til å slå tilbake.

- Vi har tapt åpningskamper før og kommet virkelig sterkt tilbake og det skal vi gjøre også denne gangen, sier hun til TV3.

- Nå må vi se på alt vi gjør feil og lære av det til neste kamp. Det hjelper ikke å deppe, vi har akkurat begynt og det er et langt mesterskap.

De norske jentene fortsetter EM med kamp mot Tsjekkia (mandag) og Romania (onsdag).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.