Storhamar - Vipers 25-31

- Det er en kjip følelse akkurat nå. Når vi har fått tygga litt på det skal vi nok være fornøyd med å ta med oss en sølvmedalje, sier Tonje Enkerud etter lørdagens cupfinaletap for Vipers.

Storhamarjentene viste i enkelte perioder at de kunne spille fullt høyde med den regjerende norgesmesteren i Oslo Spektrum, men Enkerud er klar på at det ikke holder å være god kun i enkelte perioder mot et lag som Vipers.

- Til tider spiller vi jevnt med de, men vi har fortsatt de periodene hvor vi faller litt og da blir vi straffa veldig hardt.

Storhamar åpnet sterkt, men raknet mot slutten av førsteomgang. Det var Arne Senstad svært lite fornøyd med.

- Det er ingen av oss som dro hit for å henge med. Vi dro hit for å vinne. Vi viser fra start at vi mener alvor, men etter hvert begynner vi å ta for dårlige sjanser, blir på tvers og tar ikke mulighetene som kommer, sier Storhamar-treneren.

- Den avslutninga på førsteomgang er jeg fryktelig lite fornøyd med.

Han mener det var Storhamar som spilte Vipers gode.

- Poenget er at vi aldri skal komme i den situasjonen der det blir så stort gap. Det er ikke for at det er så frykelig gode, det er fordi vi lar de få det.

Senstad tok grep i pausa, og Storhamar kriget seg igjen tilbake i oppgjøret, før det nok en gang skulle rakne mot slutten.

- Det er positivt at vi klarer å plage de såpass i starten av andreomgang, men totalt sett er det ikke bra nok, sier Senstad.

Kampen

Publikum ble vitne til en noe nervøs og jevn start på cupfinalen i Oslo Spektrum. Det var Vipers som først tok ledelsen ved Linn Jørum Sulland, men Storhamar svarte. Kristin Venn kontret inn Storhamars første scoring for kvelden, før Tonje Enkerud sendte laget opp i ledelsen.

Tonje Enkerud fulgte opp med to nye scoringer, før Guro Nestaker sendte Storhamar-jentene opp i en 5-4-ledelse etter åtte spilte minutter.

Angrepsfeil og bom fra begge lag preget åpningen, men fra sjumetersmerket var Heidi Løke sikker som banken. Sendte Storhamar opp i en tomålsledelse 6-4 etter 13 minutter, men etter halvspilt omgang var lagene igjen like langt.

Lagene fortsatte å følge hverandre tett utover i omgangen. Vipers tok tilbake ledelsen ved Vilde Kaurin Jonassen etter at Storhamar slet med å avslutte sine angrep. Så bestemte Malene Aambakk seg for å gå rett på mål, la inn en frekk finte og sørget på ny for balanse i regnskapet.

Storhamar fortsatte å trøble med å få avsluttet angrepene. Det straffet seg mot en motstander som Vipers, som plutselig var tre mål foran, etter at EM-sensasjonen Henny Reistad hadde kontret sørlendingene opp i ledelsen 12-9.

Den regjerende norgesmesteren festet for alvor grepet mot slutten av omgangen. Storhamars måltørke fortsatte, og Vipers gikk til pause med en komfortabel femmålsledelse 14-9.

Storhamar hadde en tøff oppgave foran seg etter den svake avslutningen på førsteomgang, men Betina Riegelhuth hadde ingen planer om å gi seg uten kamp. Storhamar-veteranen tok ansvar med to kjappe reduseringer like etter hvilen.

Meget god start på andreomgang av Storhamar anført av Riegelhuth og Elise Skinnehaugen. Vipers forsprang redusert til kun ett mål med drøye 23 minutter igjen på klokka.

Vipers fikk igjen fart på maskineriet etter Storhamars pangåpning av andre omgang. Med 15 minutter igjen på klokka var Vipers nok en gang oppe i en femmålsledelse etter Jeanett Kristiansens fjerde scoring for dagen, mens frustrasjonen var i ferd med å spre seg blant Storhamar-jentene.

Et NM-gull så etter hvert kun ut som en fjern drøm for Storhamar. Vipers dominerte fullstendig mot slutten av omgangen. Og da Katrine Lunde vartet opp med nok en klasseredning alene med Mia Svele, så alt håp ut til å være borte. Åtte minutter før slutt gikk Vipers opp i ledelsen 28-20.

Storhamar hadde imidlertid en liten sluttspurt igjen i seg. Kristin Venn og Betina Riegelhuth reduserte forspranget til kun tre mål, men det var ikke nok. Vipers dro nok en gang fra og kan atter en gang løfte kongepokalen etter å ha slått Storhamar 31-25 i finalen.Storhamars lag: Stine Lidén, Chana Masson, Alma Grizovic (målvakter), Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Heidi Løke, Elise Skinnehaugen, Ellen Marie Folkvord, Kristin Venn, Tonje Enkerud, Tina Engan, Synne Fossheim, Mia Svele, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth, Guro Nestaker

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00