• I HAMAR: Thorir Hergerisson var på plass i Hamar, og han er imponert over Storhamars sesong.
    FOTO: Fredrik Olastuen

(Storhamar - Tertnes 26-23)

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var til stede i Boligpartner Arena da Storhamar fortsatte seiersrekken - som nå teller seks av seks mulige seire. 

Og han er imponert over hvordan Storhamar har tatt teten i ligaen.

- De vinner på dager der de ikke presterer på toppnivå. Det kjennetegner et topplag. Skal du gjøre den godt i en lang serie, er du nødt til å få med deg poeng fra slike kamper, sier treneren til HA-sporten.

Heidi Løke, som ble tobarnsmor i sommer, kjemper for å rekke å være i VM-form. Men treneren er ikke overbevist. 

- Akkurat nå er hun ikke der. Det er for tidlig for henne, men uttaket er ikke i morgen. Så hun må bare jobbe på, sier han.

Da Løke bli konfrontert med trenerens uttalelse, svarer hun.

- Jeg må bare gjøre det jeg kan. Jobbe og trene, så får vi se, sier Løke, som måtte rekke toget hjem til Sandefjord onsdag.

Mellomfornøyd Senstad

Trener Arne Senstad var fornøyd med seieren etter kampen, selv om prestasjonen ikke var helt som håpet.

- Vi skulle gjerne kunne vist fram enda bedre håndball. Men jeg er fornøyd med at vi vinner, og vi treffer bra en periode i andre omgang, der vi får noen mål på dem. Det er ikke for å høres flåsete ut, sier han med et lurt smil. 

Storhamar leder serien. Og i kveld vant de sin sjette strake kamp da Tertnes ble slått. 

Storhamar ledet 5-4 etter de første ti minuttene av toppoppgjøret mot Tertnes. Heidi Løke scoret kampens første mål da han brøytet seg gjennom et kompakt borteforsvar og banket ballen i det lengste krysset.

Svak periode

De neste ti minuttene var ikke like lyse for Storhamars del: I angrep sa det stort sett stopp hver gang de prøvede seg, mens bakover satt forsvaret langt svakere. Da klokka viste 20 minutter, var stillingen 7-9.

Bedring

Omgangens siste ti minutter tilhørte Storhamar. Betina Riegelhuth og Elise Skinnehaugen skrudde opp tempoet i større grad offensivt, og det ga mer rom til til Malene Aambakk ute på høyresiden og Heidi Løke på streken. Etter 30 minutter sto Riegelhuth med fem scoringer, mens stillingen viste 13-12. 

gode etter hvilen

Kampen fortsatte som før pause, men med et lite overtak til Storhamar. Tonje Enkerud gikk selv opp og banket inn 17-16-scoringen, før hun fikk en nydelig langpasning av Skinnehaugen, som hun tok imot og satte mellom beina til Tertnes-målvakt Marie Davidsen. Like etterpå scoret Heidi Løke alene med målvakten.

Full kontroll

Dersom de første ti minuttene var sterke, var de de neste ti enda bedre. Skinnehaugen fortsatte å banke inn scoringer fra alle mulige vinkler, mens Inga Presker tvingte fram den ene bommen etter den andre. Stillingen var 24-19 da det gjensto i underkant av ti minutter. Tertnes spiste seg inn i kampen, men Storhamar var for langt foran dem. 

Storhamars lag: Inga Presker, Tone Wølner (målvakter), Kamilla Sundmoen (3), Malene Aambakk (2), Heidi Løke (2), Elise Skinnehaugen (8), Ellen Marie Folkvord (2), Anne Kjersti Suvdal, Andrea Næss, Tonje Enkerud (3), Kristin Høybakken, Mia Solberg Svele (1), Moa A. Fredriksson, Betina Riegelhuth (5), Martine Hovden, Aleksandra Zimny.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.