Håndballfeberen har satt sitt preg på Hamar.

Forhåndsfavoritt Vipers kommer til byen som nummer to på tabellen, bak et ubeseiret Storhamar-lag som til nå har cruiset gjennom kampene sine.

Allerede tidlig denne uka var Boligpartner Arena utsolgt.

Viasats håndballekspert Frode Scheie har fulgt lagene lenge, blant annet som kommentator i Champions League. Han mener dette er kremen av norsk kvinnehåndball, og gleder seg stort til avkast.

40 v 38

På forespørsel fra HA-sporten har den tidligere norske landslagskeeperen vurdert styrkeforholdet til lagene gjennom å trille terning på hver posisjon, i tillegg til de respektive lagenes trener.

Totalt landet Vipers på 40 øyne på terningen, mensStorhamars ender på 38.

– Jeg mener det gir et ganske riktig bilde av styrkeforholdet mellom klubbene, sier Scheie.

Vurderingene leser du i sin helhet i notisene på hver sin side av denne artikkelen.

Kamper i kampen

Selv om Vipers har landslagsspillere i alle posisjoner og at det finnes gode spillere over hele fjøla, ønsker Scheie å trekke fram noen dueller i kampen som han tror kan komme til å bli helt avgjørende.

Blant annet spiller landets to kanskje beste strekspillere spiller mot hverandre.

– Heidi Løke er helt unik og helt klart en av grunnene for at Storhamar foreløpig har vunnet alle sine kamper, sier han, og fortsetter:

– Men Kari Brattset hos Vipers har dominert i Norge denne sesongen og vært utrolig god. Disse to spillerne kjemper mot hverandre om en VM-plass for Norge i Tyskland i desember.

Samtidig understreker Scheie viktigheten av at keeperne har dagen.

– Katrine Lunde (Vipers) er en av tidenes beste håndballkeepere mens Alma Hasanic Grizovic (Storhamar) også har et enormt potensial. Sannsynligvis vil det laget med best keeper gå seirende ut av denne disse kampene.

LES OGSÅ: Vipers-treneren mener Storhamar må vinne kampen for å ha gullsjanse

Første test

– Storhamar har fremdeles til gode å møte de sterkeste lagene i Vipers og Larvik. Derfor blir dette deres første skikkelige test hittil i sesongen, sier han.

Samtidig har det rosa Kristiansand-laget spilt Champions League i midtuka. De spilte kamp onsdag, reiste hjem fra Tyskland torsdag, ankommer Hamar med buss ved midnatt fredag og har kampdagen lørdag til å gjøre seg klar.

– Det at Vipers spilte kamp i midtuka vil naturligvis føre til ekstra belastning som de må finne en måte å takle best mulig. Men det er en utfordring, sier han.

Storhamar-trener Arne Senstad mener det kan være en fordel for Vipers å komme rett fra en europeisk toppkamp hvor listen er høyere enn i norsk eliteserie.

– Senstad har selvsagt rett i at Vipers kan ha en fordel av det høye tempoet de er vant med fra Champions League. Samtidig er dette et klassisk grep for å legge presset over på motstanderen, sier han.

Allerede tirsdag møtes lagene igjen til semifinale i NM. Også den kampen spilles i Hamar.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00