Spillere som ennå ikke har blitt 16 år, får ikke spille seniorhåndball. Nå har Marthine Svendsberget fylt 16 år og Mia Svele følger etter 16. april.

A-lagstrener Arne Senstad har fulgt jentene tett. Begge har bøttet inn mål i sesong etter sesong på sine lag.

Senstad sier det dette om jentene.

– Begge jentene er med i mine framtidsplaner. Dette er to spillere som har det lille ekstra. Marthine kunne jeg har brukt de siste ukene, men sykdom har stoppet Marthine for sin A-debut. Mia blir gammel nok i april. Jeg har ikke noen problemer med å sette dem inn på A-laget. De vet hva som må til gjennom mange treninger med de beste i vinter, sier Senstad.

Begge jentene har trent hardt i mange år og vet hva som venter dem.

– Begge to er strukturerte og godt trente. Begge skal få sjansen, det er det ikke noe tvil om, fortsetter totningen.

Blir påvirket

Marthine har ikke bestemt seg hvor hun skal bo og studere til høsten. Hun har lyst til å gå på Wang i Oslo. Hun liker svært godt det trener Senstad sier om henne.

– Det er veldig hyggelig å få slike ord fra en trener som Arne Senstad. Det påvirker meg i forhold til hva jeg skal gjøre, så får vi se. Det hadde jo selvfølgelig vært veldig artig å få spille på Storhamars A-lag, sier Marthine Svendsberget.

– Jeg hører at Marthine tenker tanken om flytting til Oslo. Det må vi i Storhamar gjøre noe med. Vi kan ikke la et slikt talent bare reise. Vi må ta en prat med både Marthine og hennes foreldre rimelig raskt, sier treneren.

Inspirerende ord

Mia Svele blir i Hamar og Storhamar.

– Jeg blir i Storhamar. At trener Arne Senstad kommer med så rosende ord er veldig inspirerende. Blir jeg tatt ut, skal jeg gripe sjansen, sier Mia Svele, som håper hun kommer inn på Wang Toppidrett til høsten.

Mia Svele er også tatt ut på landslaget i klassen 2000. Mia og Marthine er født 2001. Mia reiser til Youth Carpati Trophy i Romania 13. mars. Der skal Norge spille mot Polen, Russland og Romania fram til 20. mars.

Marthine Svendsberget er tatt ut som reserve til landslagssamlingen.

Les også
SPORT HATV: Heidi Løke hyllet av 1.744 supportere.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.