Vipers er allerede klare for sluttspillfinalen. Storhamar må vinne med ti mål i Larvik onsdag kveld for å komme til finalen.

Dette sa Arne Senstad foran kampen i Larvik:

- Vi har aldri slått dem, men vi vil avslutte med stil. Det er viktig. Vi vil spille en skikkelig kamp med  bra angrepshåndball, og så vil vi tette igjen mer bakover, sier Arne Senstad, som gjerne vil ha best av tre kamper i sluttspillet - også for jentene.

Jakter målvakt

Målvaktsituasjonen har vært en utfordring lenge. Dette sa Arne Senstad om den saken tirsdag:

Det er ingen av målvaktene som får kontrakt. Vi er på utkikk etter en målvakt som kan stå med ansvaret fra start. En etablert førstemålvakt. Vi jobber med det om dagen, men det er vanskelig. De som er i den klassen vi leter, er det mange andre som er ute etter også. Dette er vår øverste prioritet nå, da vi ser hvor mye det har å bety i sånne type kamper som på søndag, forteller Senstad.

Leter i hele verden

Han legger ikke skjul på at det er utfordringer knyttet til det å finne en keeper som er god nok for lagets ambisjoner.

– Da det ble klart at Alma (Grizovic) ble ute med graviditet prøvde vi å få det på plass i overgangsvinduet før 1. februar. Vi lyktes ikke med det. Utfordringene nå er at det begynner å bli få kandidater ettersom mange har signert for nye klubber. Det er faktisk litt alarmerende akkurat nå, men vi har troen på at vi skal klare å lande det.

Det som er utfordrende for Storhamar er at aktuelle kandidater enten har skrevet under kontrakt med ny klubb eller har høye forventninger når det gjelder lønn.

– Vi søker over hele verden. Det beste hadde vært å funnet en norsk, men de er såpass ettertraktet ute. Vi ser i Norge og Skandinavia først, sier Senstad.

– Inga har gjort det hun kan

I semifinalen mot Larvik søndag fikk Storhamars målvakter 18 i redningsprosent.

– Keepersituasjonen i seg sjøl har vi levd med siden Alma måtte ut og vi ikke klarte å erstatte henne i sesongen. Vi var klar over at det kunne bli en utfordring. Inga (Presker) ble hentet som andremålvakt og utviklet seg godt, og sto bra i samarbeidet med Alma. Risikoen tok vi da vi ikke klarte å erstatte Alma i det overgangsvinduet i vinter.

Presker har hatt flere gode kamper i Storhamar-drakten, men ikke lykkes helt når det gjelder som mest mot de beste.

– Det blir mye press og mot de beste lagene har vi sett at oppgaven blir i overkant tøff. Det er tøft for både Inga og oss, og har blitt veldig synlig nå, sier Senstad som likevel vil presisere at Presker har gjort mer enn den jobben hun ble hentet til klubben for å gjøre.

– Inga har gjort alt hva hun kan. I forhold til utgangspunktet og hvor vi er nå, er vi avhengig av å ha en etablert målvakt som tar det nivået.

Grizovic har termin i sommer, og er derfor ikke forventet å være tilbake med det første.

– Det tar tid før vi kan forvente at hun er på det nivået som vi er avhengig av, sier Senstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00