Vipers er allerede klare for sluttspillfinalen. Storhamar må vinne med ti mål i Larvik onsdag kveld for å komme til finalen.

Dette sa Arne Senstad foran kampen i Larvik:

- Vi har aldri slått dem, men vi vil avslutte med stil. Det er viktig. Vi vil spille en skikkelig kamp med  bra angrepshåndball, og så vil vi tette igjen mer bakover, sier Arne Senstad, som gjerne vil ha best av tre kamper i sluttspillet - også for jentene.

Jakter målvakt

Målvaktsituasjonen har vært en utfordring lenge. Dette sa Arne Senstad om den saken tirsdag:

Det er ingen av målvaktene som får kontrakt. Vi er på utkikk etter en målvakt som kan stå med ansvaret fra start. En etablert førstemålvakt. Vi jobber med det om dagen, men det er vanskelig. De som er i den klassen vi leter, er det mange andre som er ute etter også. Dette er vår øverste prioritet nå, da vi ser hvor mye det har å bety i sånne type kamper som på søndag, forteller Senstad.

Leter i hele verden

Han legger ikke skjul på at det er utfordringer knyttet til det å finne en keeper som er god nok for lagets ambisjoner.

– Da det ble klart at Alma (Grizovic) ble ute med graviditet prøvde vi å få det på plass i overgangsvinduet før 1. februar. Vi lyktes ikke med det. Utfordringene nå er at det begynner å bli få kandidater ettersom mange har signert for nye klubber. Det er faktisk litt alarmerende akkurat nå, men vi har troen på at vi skal klare å lande det.

Det som er utfordrende for Storhamar er at aktuelle kandidater enten har skrevet under kontrakt med ny klubb eller har høye forventninger når det gjelder lønn.

– Vi søker over hele verden. Det beste hadde vært å funnet en norsk, men de er såpass ettertraktet ute. Vi ser i Norge og Skandinavia først, sier Senstad.

– Inga har gjort det hun kan

I semifinalen mot Larvik søndag fikk Storhamars målvakter 18 i redningsprosent.

– Keepersituasjonen i seg sjøl har vi levd med siden Alma måtte ut og vi ikke klarte å erstatte henne i sesongen. Vi var klar over at det kunne bli en utfordring. Inga (Presker) ble hentet som andremålvakt og utviklet seg godt, og sto bra i samarbeidet med Alma. Risikoen tok vi da vi ikke klarte å erstatte Alma i det overgangsvinduet i vinter.

Presker har hatt flere gode kamper i Storhamar-drakten, men ikke lykkes helt når det gjelder som mest mot de beste.

– Det blir mye press og mot de beste lagene har vi sett at oppgaven blir i overkant tøff. Det er tøft for både Inga og oss, og har blitt veldig synlig nå, sier Senstad som likevel vil presisere at Presker har gjort mer enn den jobben hun ble hentet til klubben for å gjøre.

– Inga har gjort alt hva hun kan. I forhold til utgangspunktet og hvor vi er nå, er vi avhengig av å ha en etablert målvakt som tar det nivået.

Grizovic har termin i sommer, og er derfor ikke forventet å være tilbake med det første.

– Det tar tid før vi kan forvente at hun er på det nivået som vi er avhengig av, sier Senstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.