Norden Cup er en eliteturnering for de beste fra Norge, Danmark, Finland og Sverige. Tidligere denne sesongen vant Nordbygda-laget Peter Wessel Cup, som går for å være et uoffisielt NM. Dermed fikk de invitasjon til å bryne seg mot Nordens beste håndballag i romjulen.

Turneringen spilles i Göteborg.

Mål om topp åtte

Laget innledet turneringen onsdag med seier mot svenske Bankerud og norske Skiptvet IL, før det ble en seier og ett tap torsdag mot Gustafsberg og Herning. Det holdt til en andreplass i pulja og kvartfinalespill.

Der ble svenske Vinlöfs feid av parketten med bunnsolide 26–14 i målprotokollen.

I semifinalen fredag kveld banket de Swithiod med 16 måls margin med 23-7-seier.

Kine Arvesen er trener for håndballaget. Hun forteller at de ikke hadde regnet med å nå så langt i turneringen.

– Det var vanskelig på forhånd å si hvordan vi lå an mot de andre lagene her. Dette er ypperste nivå i Norden. Vi håpet på å komme blant topp åtte. På en måte har det gått over all forventning, men samtidig vet vi hvor gode vi kan være, sier hun.

Av fire norske lag som spilte kvartfinale, var det bare Nordbygda som kom seg til semifinale. Og senere altså til finale.

Vanskelig å sette ord på

På spørsmål om hvor sterk prestasjon hun mener dette er, svarer Arvesen slik:

– Jeg synes det er vanskelig å sette ord på. Man blir kanskje litt blasert, for verken jeg eller spillerne skjønner nok helt hvor stort dette er. Et lag fra lille Nordbygda, liksom.

– Spillerne har en sånn innstilling at de med en gang tenker på neste kamp. De ikke mister bakkekontakten.

Lørdag klokken 09.30 går finalen av stabelen mot Herning, som Nordbygda tapte mot i gruppespillet.

– Vi skal nyte semifinalen litt, men så er fokus på å få revansje mot Herning. Vi gleder oss enormt til finalen og har stor tro på å vinne, sier treneren, og legger til:

– Laget vet at vi kan slå hvem som helst om man viser nok vilje.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00