Oppsal–Storhamar 20–33

Alle eksperter forventet før sesongen at Vipers skulle være det beste laget i norsk kvinnehåndball denne sesongen. Men Kristiansand-laget har tapt én kamp, og ligger bak Storhamar på tabellen.

– tøff kamp

Og i neste serierunde møtes de to lagene, til det som kan kalles en liten «seriefinale».

– Det kan du godt kalle det, fordi Vipers har tapt en kamp, mens Storhamar har vunnet alle sine. Det blir en kamp om poeng og alt, men det blir en veldig tøff kamp. Det blir stinn brakke, og det er de to beste lagene så langt denne sesongen, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele til HA-sporten.

Han mener Storhamar har kvaliteter som vil gjøre det vanskelig for Vipers i Boligpartner Arena om to uker.

– Det blir en tøff kamp. Nå tapte de i Champions League igjen, og de har en Champions League-kamp onsdagen før de kommer til Hamar. Det blir spennende å se hvordan de takler det, forteller Svele.

Han mener Vipers er veldig solide, selv om de hadde et feilskjær mot Tertnes i serien for et par uker siden.

Legger presset på Vipers

Arne Senstad mener presset ligger på Vipers foran storkampen.

– Nå gleder jeg meg litt ekstra til den. Vi kan spille helt uten press, og vi har stilt oss i en god posisjon. Nå er Vipers kanskje enda mer skjerpet, men det er en deilig følelse. I enkeltkamper kan vi plage dem, og så vet vi at de har et kjempelag, sier Senstad, som først ønsker å ta seg videre i cupen mot Sola førstkommende søndag.

Betina Riegelhuth er enig med treneren.

Fortsatt ubeseiret

– Jeg tenker at de kan få leve med det presset. Alle har hausset de opp og sagt de skal vinne ligaen. De har underprestert, og vi skal nyte at vi spiller hjemme og kline på, sier hun.

Senstad er fornøyd med hvordan laget ser ut om dagen. Søndag banket hans jenter et svakt Oppsal-lag, og leder fremdeles serien.

– Det er tøft å reise rundt, være ubeseiret og lede serien. Vi lever godt med det, og så skal vi jobbe som faen, sier Senstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00