• LEGENDE: Heidi Løke er blitt en legende på det norske håndballandslaget.FOTO: NTB scanpix
  • Styrkeøkt: Heidi Løke og samboeren Bjørn Vestrum Olsson med Oscar på armen.FOTO: Privat

Hun har herjet med verdenseliten i en kvinnealder, virker det som. Og hun har vunnet det som kan vinnes i håndballen. Likevel er Heidi Løke like sulten som før.

Og hun lover én ting: Hun skal gjøre alt hun kan for at Hamar-publikumet skal få se den gode, gamle Løke.

– Ja, det skal dere få se. Jeg er ganske bestemt på å komme tilbake i form, på det nivået jeg var tidligere, sier Løke, mens halvannen uke gamle Oscar lager lyder i bakgrunnen.

fikk hjelp til å rekke seriestart

Gjennom svangerskapet har strekspilleren, som av mange regnes som verdens beste, fått trent godt. Og det tok ikke mange dagene etter fødselen før hun var tilbake i trening.

– Jeg føler meg veldig bra, og jeg føler jeg er i fin form. Jeg føler meg ganske lik som etter forrige fødsel, men jeg er nok i bedre fysisk form nå enn jeg var da. Det var jeg også før dette svangerskapet. Men jeg er 10 år eldre, så jeg vet ikke hvor mye det spiller inn, ler hun.

Hun har dårlig tid på å rekke seriestarten, men heldigvis gjorde nyfødte Oscar det han kunne for å hjelpe henne med tidsklemma.

– Fødselen gikk veldig bra og fort. Jeg var på sykehuset kvart over elleve, og Oscar var ute klokka 12.26, sier Løke lattermild.

For det er ikke bare sønnen Oscar som har dårlig tid om dagen. Seriestarten til Storhamar kommer kun to måneder etter fødselen.

Hun sier det er vanskelig å si om formen er på topp til seriestart, ettersom det er såpass kort tid fram dit.

Det viktigste for 34-åringen er at hun bygger seg opp fysisk, og at hun tåler treninger og kamper i strekposisjonen.

– Jeg vil rekke seriestart, men det er ikke det aller viktigste. Det er litt dumt hvis jeg føler meg klar til seriestart, men får en skikkelig trøkk og så blir skadet. Jeg må tåle å få de trøkkene. Men at jeg kommer tilbake i form om ikke så altfor lenge, det tror jeg, sier Løke.

Nå følger hun et styrkeprogram som samboeren Bjørn Vestrum Olsson har satt opp for henne, og Løke forteller at det var litt tungt å komme i gang igjen etter fødselen. Spesielt siden treningsgrunnlaget de siste ukene før fødselen ikke var av det beste slaget.

– Det var veldig deilig å komme i gang igjen, og det gir meg veldig mye overskudd å trene. Jeg fikk ikke trent så bra de siste ukene på grunn av at jeg ikke ville risikere noe (skader), så det er veldig godt å være i gang igjen, forteller hun.

barna og håndballen hovedfokus

Løke har en travel høst i vente. Hun skal fortsette å bo i Sandefjord, spille håndball på Hamar, og hun har fått deltidsjobb som lærer ved Wang Ung og Wang Toppidrett i Tønsberg.

Hun er overhodet ikke redd for at det blir for mye for henne.

– Det kommer til å gå fint. Oscar kommer til å være med meg overalt, og så blir det litt pendling. Jeg tror det er litt hva man er innstilt på å klare. Jeg er ganske sikker på at det kommer til å gå bra. Vi tar toget og kjører litt, sier hun.

Jobben på Wang er ikke av det mest omfattende slaget fra starten av, kun en halv dag én gang i uka. Noe mer hadde ikke gått, forteller hun.

– Det er de to barna og håndballen som er fokuset mitt. Jeg skal spille håndball en del år til, smiler hun.

For nybakte mødre flest venter en lang mammapermisjon etter fødsel.

Den tilværelsen frister ikke spesielt mye for Løke.

– Man har mye tid når man er toppidrettsutøver, det er det folk kanskje glemmer litt. Aleksander (eldstesønn på 10 år) var med meg hele tiden fram til han begynte på skole, og selv om vi hadde to økter om dagen, så er det mye tid imellom. Det er ingen vanlig 8–16-jobb. Jeg fikk nok mer tid med ham enn en vanlig mor får, forteller hun.

sulten på Storhamar-suksess

At Løke er motivert på å oppnå store ting med Storhamar, er det ingen tvil om. Hun synes Storhamar-laget ser meget lovende ut foran den kommende sesongen, og på spørsmål om hvor sulten hun er på suksess, svarer hun:

– Det er jeg veldig sulten på. Jeg tror vi får et ganske bra lag. Det er en del nye spillere som skal spilles inn, og det tar selvfølgelig tid. Jeg tror folk må ha tålmodighet til at vi må få satt sammen laget. Laget har vært ganske godt fra før av, men det tar alltid litt tid til å spille inn nye spillere, forteller 34-åringen, som er helt sikker på at de har et godt nok lag til å kjempe helt i toppen.

Men er det er realistisk å tro på gull?

– Jeg synes absolutt at medalje er innenfor rekkevidde og bør være et mål.Men vi har et lag som kan være med helt i toppen.

Løke tror Larvik, Byåsen og Vipers også vil være med å kjempe om medaljene den kommende sesongen.

En sesong hun spår vil bli både jevn og tøff.

Løke er ikke så opptatt av å snakke om at det er viktig å få Larvik ned fra «håndball-tronen». Slik prat vil kun virke motiverende for spillerne i Larvik, forteller hun.

– Larvik har vært fantastiske i mange, mange år, og jeg tror fortsatt de vil være der oppe. Jeg tror det er viktig at vi konsentrerer oss om oss selv, sier Heidi Løke til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00