Gjerpen - Storhamar 24-27

Storhamar leverte en svak kamp mot Gjerpen søndag. Men da lagets bakspillere sviktet, lyste Mia Svele.

16-åringen hamret inn fire scoringer på fem skudd og var god.

– Mia var strålende før pause. Hun setter fart på spillet, bruker spillerne rundt seg og tenker på en klok og god måte, sier Arne Senstad til HA-sporten.

Han bruker også anledningen til å komme med litt krtikk til «de eldre spillerne» som han kaller dem.

– De eldre spillerne våre gikk seg fast, brukte ikke streken eller kantene og leverte ikke, sier han.

Vil bygge rundt Svele

I forkant av seriekampen mot Vipers, stilte HAs sportsredaktør Rune Steen Hansen spørsmål om ikke klubben burde forsøke å sikre enda en klassespiller, nå som de kjemper i toppen.

Men det sa styreleder Øystein Holtet blankt nei til da HA-sporten konfronterte ham.

Senstad innrømmer at han gjerne skulle sett en ny spiller inn portene.

– Jeg er glad for at det har vært skrevet litt om det, slik HA gjorde. Men jeg har forstått at det ikke kommer til å skje. Men det er der jeg er så glad for at vi har Mia. Hun tenker voksent, og jeg vil si at hun har bedre forståelse enn de andre bakspillerne vi har, sier Senstad.

– Mener du det?

– Ja, det mener jeg. Men hun har vært mye syk i høst, så vi matcher henne forsiktig nå i starten. Mia er en spennende spiller, sier han.

uredd

Svele var mellomfornøyd med kampen i prat med HA-sporten.

– Dette var ikke vår beste match, men det viktig at vi klarer å vinne disse kampene, sier 16-åringen.

Hun beskriver sin egen kamp på følgende måte:

– Jeg var nervøs før kampen, men da matchen var i gang, slapp jeg meg løs og var uredd, sier Svele, som har slitt med kyssesyken denne høsten.

– Det har satt meg litt tilbake, men det blir bedre og bedre.

Hun er - til tross for rosen - ikke spesielt fornøyd med sin egen høst.

– Etter at jeg kom tilbake fra U-EM, har jeg slitt med sykdom. Det har gjort at denne høsten har vært vanskelig, sier bakspilleren, som har store mål.

- Jeg vil nå toppen! Men først vil jeg stabilisere meg på laget her. Det er delmålet mitt, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.