Kenneth Gabrielsen er klar i sin tale. Lørdagens storoppgjør i Boligpartner Arena er en som en gullbillett å regne for Hamar-laget.

- Må slå oss

Og han mener Arne Senstad & Co. ikke kunne møtt Kristiansand-laget på et gunstigere tidspunkt enn denne helga.

– De er nødt til å slå oss nå. Mens Arne Senstad har kunnet forberede laget og seg selv i en uke, har jeg og laget måttet ha fokus på andre steder. Etter at vi spilte Champions League onsdag, har det gått slag i slag, sier Gabrielsen.

LES OGSÅ: Senstad lot seg ikke imponere av Vipers i Champions League

Han gleder seg veldig over det faktum at det er seriens nummer én som skal møte nummer to i et fullsatt Boligpartner Arena.

– I Kristiansand er det håndballfeber. Med ny hall og sterkt lag har feberen også nådd Hamar. Toppkamper og rammer som det vi får lørdag er slik vi ønsker det. Vi gleder oss veldig, sier Vipers-treneren.

Storhamar-trener Arne Senstad støtter sin trenerkollega hva gjelder rammen rundt kampen.

- Jeg ser utrolig fram til lørdagen med fulle tribuner. Å ha et publikum i ryggen kan være med på å vippe kampen i vår favør, sier han.

Sansen for Storhamar

Gabrielsen er på ingen måte overrasket over Storhamars suksess på parketten denne sesongen.

- De har mange kontinuitetsbærere og en godt innkjørt spillestil. Før sesongen krydret de med vanvittige klassespillere som Heidi Løke og Alma Hasanic Grizovic. I tillegg har de lovende lokale spillere som Mia Solberg Svele på veg opp og fram. Jeg har veldig sansen for dette Storhamar-laget, og sa allerede etter sluttspiller i fjor at jeg ikke ville bli overrasket om de tok gull denne sesongen.

Han føler seg likevel trygg på sitt eget lag.

- Dersom vi ikke kaster bort ballen for mye så har vi veldig gode forutsetninger for å slå Storhamar. Det bor mer i dette laget enn hva vi har fått ut foreløpig, sier Kenneth Gabrielsen.

Spillere friskmeldte

Kamilla Sundmoen og Moa Fredriksson sto over for Storhamar mot Sola i cupen forrige søndag. Nå kan Arne Senstad glede seg over at han har alle sine spillere friske og tilgjengelige lørdag.

- Spiller vi vår beste håndball så er jeg ikke i tvil om at vi kan slå dem. Samtidig må man huske at Vipers har landslagsspillere i alle posisjoner og en utrolig bredde, sier Senstad.

Vipers har tapt én kamp i serien denne sesongen, da de møtte Tertnes.

- Det viser at de ikke er umulige å ta. Samtidig sitter jeg med en følelse av at de tok litt lett på oppgaven. Men oss kommer de til å respektere og ikke noe noe som helst gratis, sier Storhamar-treneren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00