Molde-Storhamar 21–23

Det ble en guffen kamp for Storhamar. Molde førte egentlig fra start til målstreken. Og så vant Storhamar fordi de var flinkest til å spurte.

Eller kanskje smartest.

Det er i hvert fall det assistenttrener Eirik Haugdal mener.

– Denne kampen vant Arne Senstad, sier han og ser bestemt i øynene til HA-sporten.

– Ja vel?

– Han var så tydelig i den siste time outen. Det var ikke til å misforstå. Det var litt kaos da, så jentene trengte tydelige meldinger. Og det fikk de, sier Haugdal.

Senstad smiler, men legger ikke skjul på at han til en viss grad er enig.

– Det var noen enkle beskjeder de måtte ha. Jeg så hvordan vi kunne avgjøre dette, og akkurat slik gikk det, sier Storhamar-treneren.

Planen

Før kampen ladet Storhamar-laget opp på Egon i Molde. Flyet var forsinket så det ble litt mer hektisk enn planlagt. Men Senstad var rask nok og smart nok som Egon Olsen selv da det hele skulle avgjøres.

Storhamar hadde snublet seg inn i kampen igjen og hadde 22–21 med 30 sekunder igjen å spille.

– Vi skulle trekke linjespilleren ut mot siden for å lage åpning til Betina. Og så skulle hun holde på ballen til dommerne løftet armen for passivt. Først da skulle hun skyte, sier Senstad og forteller om den avgjørende planen.

Og Riegelhuth skjøt.

I mål.

Nervekampen ble vunnet akkurat der og da.

– Bra time out

Og lurer du på hva spillerne mente om time outen til Senstad.

Jo da, den var god.

– Det var en bra time out. Du kan trygt skrive det. Arne var ekstremt tydelig. Og jeg ventet på muligheten som han spådde. Da den kom var det bare å skyte, sier Riegelhuth til HA-sporten.

Men fram til da var det mye slurv, en del passivt forsvarsspill og altfor mange bommer.

Akkurat det gledet ingen i Storhamar seg over.

Seieren mot Molde gjør likevel at Storhamar er helt der oppe i toppen med Vipers som de to eneste ubeseirede lagene.

Nå venter Byåsen borte onsdag.

Det positive er at Storhamar har mange utespillere å velge mellom nå. Problemet er keeperplassen. Inga Presker sto ålreit mot Molde, men hun er også den eneste målvakten Senstad har så lenge Alma Hasanic Grizovic er skadet.

Leter etter målvakt

– Vi er i markedet og kikker. Det er par alternativer der, men jeg venter på undersøkelsen av kneet til Alma før vi bestemmer oss for hva vi gjør, sa Senstad til HA-sporten før kampen mot Molde.

Av utespillerne imponerte Elise Skinnehaugen mest mot Molde. Hun viser allsidighet i det offensive spillet som gjør at hun går en spennende sesong i møte.

Heidi Løke var ok, men bommet mer enn hun gjør i toppform.

Og Kamilla Sundmoen er på gang. Det ser bra ut.

Men dere kjenner Senstad. Dette er ikke kampen han går hjem med hendene over hodet for, selv om han vant og avgjorde matchen med en god time out.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00