Heidi Løke, ofte beskrevet som verdens beste strekspiller, synes det er utrolig moro å følge utviklingen til Storhamar-kollega Folkvord.

– Hun er ei herlig jente, en fighter, som alltid gir 100 prosent. Hun har tatt mange steg denne sesongen, og fortsetter hun utviklingen kan hun kjempe om en landslagsplass etter hvert. Hun er flink til å komme i rom, har gode avslutninger, og er utrolig sterk, sier Løke, og fortsetter:

– Ellen er veldig godt trent, og det må du være som strekspiller. Vi får mye juling, og blir passet på hele tiden, sier Heidi Løke, som står med 13 scoringer, og som gleder seg til onsdagens toppkamp mot Tertnes på hjemmebane.

Var veldig spent

Ellen Marie Folkvord er veldig godt fornøyd med sesongen så langt, og forteller at hun har lært mye av Heidi Løke.

– Jeg må innrømme at jeg var veldig spent før sesongen, spent på spilletid. Jeg bestemte meg for å ta utfordringen, og tenkte at jeg er utrolig heldig som får trene med verdens beste strekspiller hver dag. Fokuset mitt er å prestere så bra som mulig når jeg får muligheten, sier Ellen Marie Folkvord, og fortsetter:

– Heidi er utrolig flink til å lære bort, og hun setter standarden på treningene. Jentene får høre det hvis ting ikke stemmer. Samtidig er hun veldig positiv, og er ekstremt opptatt av utvikling. Hun er et forbilde for meg.

Suksess med to på streken

Mot Byåsen hadde Storhamar stor suksess i spillet med sju mot seks utespillere – med både Folkvord og Løke på banen samtidig.

– Det er utrolig spennende å spille med to strekspillere. Motstanderen er veldig opptatt av å passe på Heidi, og det gir mer rom for meg. Det er helt perfekt for meg og ikke minst for laget, sier Ellen Marie Folkvord, som spilte mye i oppkjøringen.

– Jeg kom godt inn i det, og har en veldig bra kjemi med Betina Riegelhuth, sier 27-åringen, og legger til:

– Jeg har alltid vært glad i å trene, og er glad i å bli sliten når jeg trener. Det er ingen tvil om at alt blir lettere når du er godt trent. I tillegg har vi en teknisk økt i uka, som har hjulpet mye. Med Alma inn som keeper handler det om å være skikkelig skjerpet i avslutningene på treningene også, sier Ellen Marie Folkvord, som har truffet med veldig mye så langt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00