Det ble tap nummer to på tre dager mot Vipers. Laget fra Sørlandet har foreløpig feid den lille tvilen vekk om Storhamar kunne være en trussel denne sesongen.

Selv om det bare er målforskjellen som skiller på tabellen, har vi sett at det er en markant forskjell i begge ender av banen mellom det som trolig er Norges to beste lag akkurat nå.

Vipers har litt mer tyngde og størrelse som gjør dem vonde å bryte ned og vonde stå imot.

Det hjalp heller ikke at Storhamar-jentene og Arne Senstad var forbannet på Vipers-trener Kenneth Gabrielsens kommentarer om Betina Riegelhuths uttellingsprosent.

Kvaliteten sto ikke i stil med viljen i det som skulle bli revansjeoppgjøret, heller.

Storhamar har uansett markert seg positivt så langt denne sesongen. Klubben er tilbake på et høyt nivå. Nå handler det om å bygge videre på det de har og klenge seg fast i toppen av tabellen.

Løke på gang

Dagen var uansett ikke helsvart sett med Storhamar-øyne. Tidligere på dagen fikk Heidi Løke klarsignalet hun har ventet på fra landslagstrener Thorir Hergeirsson til den norske VM-troppen.

Det skulle da også bare mangle, for formkurven til den rutinerte strekspilleren peker riktig vei. Du kan fortsatt se at steget er noe tyngre enn på hennes beste dager, men Løke har allerede nå gjort en stor jobb for å komme tilbake i form på rekordtid etter fødselen for fire måneder siden.

Nå har hun fortsatt en måned igjen før VM begynner. Da vil Løke bli så god at hun enda en gang kan bli en avgjørende faktor for det populære norske landslaget.

Med ett OL-gull, to VM-gull og tre EM-gull, er hun blant de aller største i den store norske håndballhistorien på kvinnesiden.

Hennes stadige framgang er også godt nytt for Storhamar. Det gjør at Arne Senstad vet at han kan ha et lite ekstra gir å gå på når sesongen kommer i gang igjen på nyåret.

Ingen forsterkninger

Det er greit å ta med seg, for Senstad må klare seg med det laget han har. Øystein Holtets svar på oppfordringen til Randi Gustad og meg selv om at Storhamar bør hente en bakspiller var negativt. Holtet meldte at det ikke lå i budsjettet og at de fortsatt skulle bygge sten for sten.

For min del blir det passe tilbakelent å snakke om budsjetter i slike sammenhenger. Penger til forsterkninger ligger sjelden under en egen post i budsjettet. Det er midler du skaffer ved å jobbe litt ekstra på den måten at du selger et godt budskap som noen kjøper, men da må du selvsagt ha lyst og vilje til å satse selv.

Til sammenligning hadde Elverum håndball nesten like dårlig økonomi som Storhamar. Offensiven deres har i hvert fall ført dem til suksess i Champions League.

Så det er mulig, hvis noen skulle lure på det.

Etter de to kampene mot Vipers, er det bare belage seg på at sørlendingene tar gullet både i serien og cupen.

Storhamar har prøvd og vist at de ikke har mer inne nå.

Det er fair det.

Les også
SPORT Storhamar - Vipers 21-30
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.