Løke ble mamma i slutten av juni og hadde ikke spilt for Norge siden Rio de Janeiro-OL i fjor. Comebacket på Sotra var friskt.

Neste lørdag begynner Norge ferden mot det som kan bli den sjuende tittelen på ti mesterskap under landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han overtok sommeren 2009 etter Marit Breivik.

– Vi møtte et juniorlag før pause. Resultatmessig var det bra, men spillet varierte. Nå får vi litt mer tid sammen, og det trenger vi, sier Hergeirsson til NTB.

Norge løp helt fra Sør-Korea i flere perioder av torsdagens kamp.

Nora Mørk har hatt tunge uker etter hackingen av hennes mobiltelefon, men hun startet kampen med noen finesse-pasninger.

BYTTE?

Camilla Herrem skjøt og skjøt i innledningen og scoret også flere mål.

Kari Brattset, meget god kamp, ble foretrukket fra start som linjespiller foran Løke. Var det et signal om at hun får sjansen også i VM-premieren om vel en uke?

Løke spilte sin første landskamp på 15 måneder. Hun scoret like godt med venstrearmen (er høyrehendt) på sitt første skudd.

Løke skjøt fire ganger og scoret fire i 1.-omgangen.

– DEILIG

– Deilig, sa Løke til NTB om å være tilbake snaut halvannet år etter OL-bronsen.

– Jeg har bare gledet meg til dette. Jeg er ikke typen som blir så nervøs eller spent. Både jeg og Kari (Brattset, strekspiller hun også) fikk mange pasninger. Laget var flinke til å bruke oss.

Brattset scoret seks ganger.

Norge møter Ungarn lørdag og Russland søndag i firenasjonersturneringen. Der blir motstanden trolig langt hardere enn fra et svakt sørkoreansk lag.

Halve troppen til asiatene virket ikke modne for å markere seg i et VM-sluttspill. Norge spilte i perioder bra, men det er ting å jobbe med for landslagssjef Thorir Hergeirsson fram til VM-avreise i midten av neste uke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00