Det opplyser klubben på sine hjemmesider tirsdag kveld.

Tung høst

Familiære årsaker står bak avgjørelsen.

– Det har vært en tung høst. Kabalen håndball og hjem har ikke vært optimal. Tankene er for mye hjemme når jeg er på trening. Når man skal spille på Norges beste lag, så holder ikke det. Som håndballspiller har jeg ikke gitt så mye som jeg har ønsket å gjøre. Motivasjonen eller overskuddet har ikke vært til stede. I stedet for å være halveis på to arenaer, så ønsker jeg å prioritere mammarollen. Jenny og Petter går foran alt, sier Anne Kjersti Suvdal til storhamar.topphandball.no.

Suvdal er sammen med HamKam-spiller Petter Vaagan Moen. Hun er utdannet barnevernspedagog og jobber som miljøterapeut på Prestrud skole. Denne miksen ble altså i overkant, og nå takker hun farvel til håndballtilværelsen.

- Strakk ikke til

- Når den ene har vært på trening, så har den andre vært hjemme med Jenny. Nå får vi anledning til å være mer sammen om ting. Vi har vært utrolig avhengig av snille besteforeldre og det har ikke alltid vært enkelt å organisere hverdagen. Det har blitt mye å bite over. Tidvis har ikke tiden strukket til. sier hun til HA-sporten.

Tidligere har hun blant annet spilt for Nordstrand, Gjerpen og danske Viborg. Kantspilleren har fått flere kamper for det norske landslaget. 

– Det er en fantastisk fin gjeng både på og utenfor banen i Storhamar. Jeg kommer til å savne dem masse. Heldigvis står døra på gløtt hvis jeg ønsker å trene litt, sier Suvdal.

- Klubben har gjort det bra så langt og jakter edelt metall. Gjør det avgjørelsen vanskeligere?

- Det er absolutt en avgjørelse med bismak. Man ønsker selvsagt å være med på en slik medgang, men nå strakk ikke tiden til.

Døra på gløtt

Storhamar-trener Arne Senstad sier dette om Suvdals valg til klubbens hjemmeside:

– Anne Kjersti er en av Norges aller beste venstrekanter når hun er på sitt beste og jeg hadde gledet meg til å se henne skikkelig tilbake på banen. Det har dessverre  ikke vært noen god situasjon for henne i høst. Det krever mye å være med på dette. Jeg er veldig lei meg for avgjørelsen hun har tatt, men respekterer og forstår det. Døra står på gløtt om hun får tilbake lysten.

Hennes toårsavtale med klubben er altså avsluttet med gjensidig enighet mellom klubb og spiller.

Tidligere har hun blant annet spilt for Nordstrand, Gjerpen og danske Viborg. Kantspilleren har fått flere kamper for det norske landslaget. 

Samtidig opplyser klubben om at de ikke har planer om å erstatte 30-åringen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00