Storhamar - Vipers Kristiansand 19 - 30

Storhamar var fullt på høyde med fjorårets seriemester Vipers de første ti målfattige minuttene av oppgjøret i Boligpartner Arena. En friskmeldt Heidi Løke kriget inn kampens første scoring, mens Chana Masson vartet opp med to viktige redninger. 

Så tok Vipers mer og mer over. Laget fra Kristiansand dunket inn fire strake, mens Storhamar slet med å overliste Katrine Lunde i Vipers-buret. Halvveis ut i omgangen hadde Vipers dratt fra og ledet 3-7.

Simona Szarkova blåste nytt liv i drømmen om å ta en skikkelig skalp med to strake scoringer av den vakre sorten, og sørget for at Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å holde opp timeout-kortet med drøye ti minutter igjen av omgangen.

Storhamar-trener Arne Senstad var før kampen klar på at uvørent spill kom til å bli straffet knallhardt mot en motstander som Vipers. Og enkle angrepsfeil skulle også preget Storhamars førsteomgang. Lar Vipers altfor enkelt dra i fra mot slutten av omgangen etter å gjentatte ganger ha slitt med å avslutte egne angrep.

Vipers kjempet hardt for å pakke inn Heidi Løke, men Storhamars strekstjerne viste seg likevel fram i andreomgang. Kriget inn tre strake, men til liten nytte. Vipers fortsatte sin dominans og med 20 minutter igjen på klokka var rosatrøyene ti mål foran.

Vipers viste tydelig hvorfor de på alles lepper regnes som soleklar gullfavoritt også i år. Storhamar hadde lite å stille opp med da bortelaget sakte men sikkert dro ifra utover i andreomgang.

Kampen endte til slutt med 19-30-seier til Vipers.

Før kampen

Storhamar står overfor sesongens første virkelig store test da fjorårets serie- og sluttspillmester Våg Kristiansand kommer på besøk til BoligPartner Arena.

Hovedtrener Arne Senstad er klar på Storhamar må regnes som underdogs.

- I kampene mot dem i fjor var vi egentlig ikke i nærheten, og de har fortsatt et lag som på papiret skal være bedre. Men vi er i utfordrerposisjon, og vet at vi har et godt nok lag til å plage dem hvis vi er på vårt beste.

Han er imidlertid klar på at selvtilliten og motivasjonen i spillergruppa er på topp før toppkampen.

- Det er den ultimate testen for oss, og vi er innstilt på å ofre livet for å få et godt resultat, så får vi se om det er godt nok.

At Heidi Løke er tilbake etter skade har gitt ekstra grunn til optimisme.

– Det er klart det er viktig, både med tanke på hennes erfaring fra å ha spilt en haug med sånne kamper og ikke minst de kvalitetene hun besitter på bana. Selv om hun har fått et lite opphold med kneskaden, er hun på et helt annet fysisk nivå nå enn det hun var på samme tid i fjor. Det så man tydelig i første seriekamp, understreker Senstad.

Tilbake fra skade er også Gabriella Juhasz, Elise Skinnehaugen og Betina Riegelhuth.

Storhamars lag: Stine Lidén, Chana Masson (målvakter), Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Heidi Løke, Elise Skinnehaugen, Ellen Marie Folkvord, Kristin Venn, Synne Fossheim, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth, Simona Szakova, Guro Nestaker.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00