Storhamar - Glassverket 28-26

Storhamar tok en meget sterk hjemmeseier over Glassverket i den første av to kvartfinalekamper. 

De gule og blå jentene leder med to mål foran søndagens returoppgjør, en kamp Kamilla Sundmoen forventer blir veldig tøff.

- Jeg skulle gjerne hatt med fem mål. Det kan være verre på bortebane. Men to er bedre enn ingen. Vi må bare bruke det for alt det er verdt, og spille litt samme håndball i dag, smiler Sundmoen, som scoret åtte mål under onsdagens seier. 

"Rar kamp"

Hun synes onsdagens kamp var av det noe rare slaget.

- Det var litt rart, for vi pleier å spille med høyere tempo enn det var i dag. Men vi gjør det veldig bra, lager få tekniske feil, scorer bra med mål og Betina er god og går foran, forteller hun.

Sundmoen lover at Storhamar-jentene skal være klare fra start søndag, og hun har god tro på at de kan klare å avansere til semifinalen.

- Jeg har troen, men jeg vet det blir knalltøft der borte. Vi må gjøre som i dag, spille disiplinert og ha god uttelling, og noen flere keeperredninger om det skal gå. Men de hadde ikke så mange redninger selv, så det var ganske likt, forklarer Sundmoen. 

Arne Senstad var også en lykkelig mann etter seieren, og roser spesielt det offensive spillet.

- Jeg er kjempefornøyd med jentene i dag. Vi har funnet konseptet, jeg synes vi begynner bra bakover og spiller bra. Vi trenger å få de redningene, og det fikk vi ikke i første omgang, men vi spiller fantastisk angrepshåndball, forteller Senstad.

Han synes det svingte litt mer i spillet i den andre omgangen, men at de da ble reddet av at Maria Jektvik Aarstad sto godt mellom stengene.

- Vi tar ikke helt vare på den ledelsen vi hadde, vi bommer på noen gode sjanser, men for all del, nå har vi gjort unna første kampen. Det er bedre å lede med to enn å ligge under med to, smiler Senstad, som mener det er helt åpent foran returoppgjøret søndag kveld. 

God start

Betina Riegelhuth herjet med Glassverket i starten av kampen, og banket inn tre av Storhamars første fire scoringer.

Etter seks minutter ledet Storhamar 4-3.

Glassverket kom etter hvert likt med vertene, men Kamilla Sundmoen og Riegelhuth ville det annerledes.

Begge banket inn hvert sine mål og økte til 8-6 etter 12 minutters spill. 

Glassverket slo etter hvert tilbake i matchen, etter å ha ligget under med fire mål i en liten periode.

Etter 21 minutter var stillingen 12-12. 

Lagene holdt følge ut omgangen, og ved pause var stillingen 16-15 i favør Storhamar, som hadde brukt alle sine tre keepere i løpet av omgangen. 

Variabel andre omgang

Hvis den første omgangen var god fra Storhamar, var starten på den andre desto dårligere.

I løpet av fem minutter hadde gjestene snudd kampen og ledet 17-19 etter flere feil fra vertene. 

Men etter en time out fra Arne Senstad våknet Storhamar-jentene, og kvarteret ut i andre omgang var vertene oppe i en 24-21-ledelse.

Med ti minutter igjen av kampen ledet Storhamar-jentene med fire mål, men slurvet nok en gang vekk en god ledelse.

Gjestene spiste seg inn igjen i ryggen til Storhamar og var ett mål bak med ett minutt igjen å spille. 

Så tok Senstad en ny time out, og i neste angrep hamret Malene Aambakk inn en tomålsledelse for vertene.

Nærmere kom aldri gjestene, og Storhamar leder med det med to mål før søndagens returoppgjør i Drammen. 

Storhamars lag:

Keepere: Stine Lidén og Maria Jektvik Aarstad, Hanne Rudjord

Utespillere: Kamilla Sundmoen, Gabriela Juhasz, Malene Aambakk, Hilde Egset, Ellen Marie Folkvord, Astrid Holstad, Tonje Enkerud, Lise Binger, Mia Svele, Betina Riegelhuth

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.