Storhamar - Vipers 29-27

Storhamar imponerte over 800 fremmøtte med en sterk seier over storlaget Vipers søndag kveld.

Tomålsseieren gir de gule og blå et godt utgangspunkt foran returoppgjøret førstkommende onsdag i Kristiansand.

Liker outsider-stempelet

Malene Aambakk var en av spillerne som sto fram søndag, både offensivt og defensivt.

- Dette var deilig! Det er en veldig sterk seier, smiler Aambakk.

Hun er imidlertid klar over at de raskt må omstille seg for en ny, tøff duell onsdag.

- Det er en tøff bortearena å spille i, og det blir en vanskelig kamp, forteller Aambakk, som er klar på at det passer Storhamar å ikke være favoritter.

- Det kler oss godt å være outsidere. Vi liker å være underdogs, og vi skal bite godt i fra oss på onsdag, gliser hun.

Stolt Senstad

Arne Senstad er enig, og legger alt presset på Vipers.

- Vipers er fortsatt storfavoritter. De har nok solgt noen sponsorgreier til Champions League, lagt opp terminlista til det samme, så de skal fighte en time til for å få den.

Senstad forteller at han godt vet hva som ligger i potten for Storhamar med seier også onsdag, og han er enig med Aambakk i at det kler Storhamar å være outsidere.

- Jentene står opp og klinker til i dag. De var nok ikke forberedt på alle variantene våre, at vi skulle ta ut ankomsten deres i så stor grad. Vi tok ut Marta Tomac, og da fikk dem litt trøbbel. Vi fikk bra heng på dem og klarte å føre kampen til tider, sier han.

Senstad forteller at den største forskjellen på Storhamar i sluttspillet og hvordan de var i seriespillet, er den taktiske tilnærmingen til kampene.

- Vi spiller på en litt annen måte, mindre risiko framover, og det offensive spillet nå, selv med Kamilla og Tonje ute, så løser vi det veldig bra. Betina er i storform, og de andre gjør oppgavene sine. Forskjellen fra seriespillet er at vi spiller mer kalkulert og tar færre sjanser framover. Nå er det veldig konkret hva vi skal jobbe med i hver kamp, forteller Senstad.

Sterk Andre omgang

Storhamar startet rufsete mot Vipers og havnet tre mål bakpå, men etter hvert satte forsvarsspillet seg, samtidig som skuddene havnet i mål bak Vipers-keeperen. 

Storhamar ledet 7-5 etter ti minutter, og hadde foreløpig grei kontroll på storlaget Vipers. 

Gjestene hevet seg utover i omgangen og lagene skiftet på å ha en ettmålsledelse ut omgangen. 

Stine Lidén var nok en gang på jobb og sto en god første omgang. 

Vipers gikk til pause med en ettmålsledelse, etter at Malene Aambakk knappet innpå gjestenes ledelse med en markryper to sekunder før halvspilt kamp. 

Storhamar åpnet andreomgangen godt, og snudde etter hvert til ledelse. 

Anført av en meget god Hilde Egset tok Storhamar kommandoen innledningsvis, men enkelte tvilsomme dommeravgjørelser gikk imot vertene. 

Storhamar spilte en meget imponerende andre omgang, og ledet flere ganger med tre mål. Fire minutter før slutt hadde de en tremålsledelse, og så ut til å ha full kontroll på kampen. 

Og Vipers klarte aldri å ta igjen Storhamar, som til slutt vant med ett mål, og har dermed ledelsen foran den andre og avgjørende semifinalen i sluttspillet. 

Storhamars lag: 

Keepere: Stine Lidén, Maria Jektvik Aarstad, Hanne Rudjord

Utespillere: Gabriella Juhasz, Malene Aambakk, Hilde Egset, Ellen Marie Folkvord, Elise Skinnehaugen, Astrid Mjøen Holstad, Emma Skinnehaugen, Lise Binger, Mia Solberg Svele, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.