Samtlige Eliteserielag var representert med trener og én spiller da ligaen hadde kick off på TV2s lokaler i Oslo mandag.

De antatte medaljekandidatene er enige i at Storhamar feiler dersom de ikke tar medalje denne sesongen.

Tipper sølv

Med Lunde-søstrene tilbake, regner mange Kristiansand Vipers som favoritt til å ta over håndballtronen fra suverene Larvik.

Trener Kenneth Gabrielsen forventer at Storhamar vil utforde om de edle metallene.

– På forhånd ser jeg for meg at Storhamar kommer til å ta sølv denne sesongen. Bak oss og foran Larvik. Det jeg har sett av Storhamar så langt i år har vært veldig lovende, sier Gabrielsen, som må finne seg i å ha gullpresset på sine skuldre i år.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener også Storhamar vil være med å kjempe om sølvmedaljen.

– Per nå ser jeg for meg at Storhamar er hakket bak Larvik og Vipers. Likevel tror jeg de kan slå oppover og havne på sølvplass dersom de får ting til å stemme, sier islendingen.

Tertnes-sjefen Tore Johannessen tror det blir vanskelig for dem å utkonkurrere Storhamar i bronsekampen.

– Jeg mener Storhamar bør ta bronsemedaljen foran Byåsen, men med Kamilla Sundmoens fravær blir det litt vanskeligere enn først antatt. Vi skulle gjerne vært med og kjempet helt der oppe, men en vanskelig skadesituasjon gjør det vrient for oss, sier han.

I Trondheim ser man også på Storhamar som laget å slå for å havne i topp tre.

– VI tar bronsen

– Slik jeg ser det så stikker Larvik og Vipers seg soleklart ut. Men uten uforutsette hendelser så mener jeg vi skal kunne ta bronsemedaljen foran Storhamar. Det tror jeg sterkt på, sier Byåsen-trener Arne Högdal.

Larvik har vært overlegne i norsk kvinnehåndball i en årrekke, men tippes av mange på en andreplass denne sesongen etter å ha byttet ut store deler av laget.

Assistenttrener Geir Oustorp ser også for seg at Storhamar vil krige om bronsen den kommende sesongen.

– Storhamar bør uten tvil gå for medalje. Jeg synes de har mange spennende spillere som vil gjøre det bra for dem, dessuten har de en del yngre spillere fra før som jeg tror kommer til å vokse i for eksempel Martine Hovden og Tonje Enkerud, sier Oustorp.

Har savnet konkurranse

Larvik-assistenten fortsetter med å hylle investeringene som har blitt gjort på Hamar vest.

– Jeg synes det er veldig moro at Storhamar viser ambisjoner. Dette har vi savnet tidligere i Hånball-Norge, der vi har vært overlegne veldig lenge nå. Heidi Løke og ikke minst keeper Alma Hasanic Grizovic kommer til å løfte laget til et nytt nivå, mener han.

Og får støtte av Thorir Hergeirsson.

– Løke-signeringen taler for seg selv. Den er enorm. Men jeg vil understreke viktigheten av å få Alma til klubben. Hun er en av Eliteseriens beste keepere og kommer til å redde laget i mange kamper, sier landslagssjefen.

Vipers-trener Gabrielsen lar seg ikke stresse av Storhamars satsing, men mener klubben har tatt mange viktige grep.

– Både administrativt og på spillerlogistikken har de gjort veldig mye bra i Storhamar, og det er akkurat hva ligaen trenger. At flere viser muskler og ambisjoner er utelukkende positivt. Storhamar kommer til å være et bærekraftig lag i mange år framover, sier han.

Også Byåsens Högdal har latt seg imponere av måten de gule og blå har opptrådd.

– Artig at de virkelig satser. Jeg bare håper det ikke koster mere enn det smaker. Men tenk å ha Heidi Løke på laget, da. Det er en slik spiller som alle trenere drømmer om å få jobbe med, sier han.

Rolig senstad

Storhamar-trener Arne Senstad hadde ikke regnet med annet enn å bli pålagt medaljepress under mandagens seanse.

– Det er greit nok. Men folk må huske at vi har mistet Kamilla Sundmoen. Hun er utrolig viktig for oss, og vi må finne en løsning for å erstatte henne, påminner han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.