23. november er det Møbelringen cup, som blir håndballjentenes siste oppkjøring til VM i Tyskland. VM drar i gang 1. desember.

Dette sier Thorir Hergeirsson om uttaket av Heidi Løke:

- Vi har tatt ut tre strekspillere. Heidi Løke er på full fart tilbake, men er ikke der helt ennå. Jeg har god tro på at Heidi kommer tilbake på det nivået hun har vist tidligere, sier landslagstreneren, som mener Kari Brattset er den beste strekspilleren akkurat nå.

Han fortsetter:

- Heidi har Oscar på fem måneder, og dermed må vi ha et eget team rundt henne for å få dette til å fungere. Det må nemlig fungere utenfor banen også. Det tror jeg vi skal få til nå. 

Heidi Løke sier dette om VM-uttaket:

– Jeg er kjempestolt over at jeg skal spille for Norge igjen. Det betyr litt ekstra å spille med flagget på brystet. Jeg har hele tiden hatt troen på at jeg skulle komme med. Jeg har hatt fremgang på den fysiske formen helt siden fødselen, og jeg har fortsatt noen uker på å komme meg i enda bedre form, sier Heidi Løke til Storhamar.topphandball.no.

- Det er helt fantastisk at de legger til rette for at jeg kan ha med Oscar. Oscar og Bjørn blir med både til Møbelringen cup og til VM. Jeg er veldig takknemlig for at det legges til rette. Uten et slikt opplegg kunne jeg ikke vært med, sier Heidi Løke.

I kveld spiller hun semifinale mot Vipers i Boligpartner Arena. HA følger den kampen tett.

Heidi Løkes samboer Bjørn skal være med til Tyskland.

Silje Solberg vraket

Landslagssjef Thorir Hergeirsson falt ned på de to mest rutinerte målvaktene. Grimsbø (32) var ute av spill i flere måneder etter en kneoperasjon i mai. Hun kom i gang igjen for Györ i september.
Grimsbø har vært Norges førstevalg siden hun storspilte i London-OL i 2012.
37 år gamle Lunde er inne i en ny vår i hjembyen Kristiansand for Vipers etter mange år som utenlandsproff. Der spiller hun også fast mesterligahåndball i likhet med Grimsbø.
Solberg var med i EM i fjor, men var vraket i OL noen måneder tidligere. Hennes klubb Issy Paris er ikke kvalifisert for Champions League denne sesongen.

Her er hele troppen:

Målvakter: Kari Aalvik Grimsbø, Györi, Katrine Lunde, Vipers.

Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen, Våg Håndball Elite, Emilie Christensen, Larvik HK, Helene Gigstad Fauske, FC Midtjylland, Veronica Kristiansen, FC Midtjylland, Amanda Kurtovic, CSM Bucuresti, Nora Mørk, Györi, Stine Bredal Oftedal, Györi, 

Kantspillere: Camilla Herrem, Sola HK, Marit Røsberg Jacobsen, Byåsen Håndball Elite, Stine Ruscetta Skogrand, Silkeborg-Voel KFUM, Sanna Solberg, TEAM Esbjerg.

Linjespillere: Kari Brattset, Våg Håndball Elite, Vilde Ingstad, TEAM Esbjerg, Heidi Løke, Storhamar Håndball Elite.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.