I serieåpningen mot Sola onsdag, herjet Storhamar-spiller Elise Skinnehaugen. Hun hamret inn ni nettkjenninger, noe som var like mange som hun scoret totalt forrige sesong.

Hun tror ikke det er tilfeldig at hun var såpass god i serieåpningen, snarere tvert imot.

I sommer har hun fulgt treningsprogrammet til kjæresten og Elverum-spiller Håkon Ekren.

– Vi har trent alt sammen. Styrke, løpt, og han har pushet meg. Han kan vel ta litt av æren for at jeg har trent såpass bra i sommer, smiler Skinnehaugen.

Dette er også den første sesongen hun spiller uten tvillingsøster Emma som lagvenninne.

Slipper seg mer løs

– Det går greit, men det er veldig rart. Jeg har sett henne hver dag i 21 år, og så gjør jeg ikke det lenger.

På spørsmål om hun tror hun slipper seg mer løs ute på banen uten søsteren som lagvenninne, svarer hun:

– Ja, det tror jeg. Det er rart å tenke på, men hvis hun gjør det dårlig, så tenker jeg på det, og hvis hun har en dårlig dag så går det inn på meg. Nå har jeg bare meg selv å tenke på.

Etter storspillet mot Sola, var Skinnehaugen ettertraktet hos flere enn bare media. Meldingene tikket inn på telefonen, og selv om hun hevder hun ikke er så glad i oppmerksomhet og å snakke om seg selv, erkjenner hun at hun likte det litt.

Tenker mindre negativt

For det er spesielt én ting Skinnehaugen føler hun har blitt bedre på den siste tiden: Å gi mer faen ute på banen.

– Med det mener jeg at jeg kanskje ikke tenker så mye konsekvenser, men heller kjøre på og gjøre det jeg er god på. Så får det gå som det går.

Hun erkjenner at hun ofte har blitt knytt og nervøs i situasjoner ute på banen.

– Ja, og så har jeg blitt bedre. Men jeg ble fort nervøs, tenkt at andre er bedre enn meg. Nå slipper jeg å tenke slike tanker, og jeg stoler mer på meg selv.

Har blitt mer seriøs

Skinnehaugen har alltid vært regnet som et stortalent i håndball, men som ikke har klart å slå helt gjennom på seniornivå.

Det prøver hun å ta tak i nå.

– Jeg føler jeg har blitt mer seriøs. Jeg har hatt et talent, og jeg har kanskje levd litt mye på det talentet.

– Du har ikke gjort det ekstra som kreves?

– Jeg har surfet lenge på talentet, men da jeg kom opp på A-laget, så har jeg kanskje surfet litt, før jeg skjønte at jeg måtte legge ned et hardt arbeid ved siden av. Det er gøy når det viser at det gir resultater. Så må jeg bare fortsette å gjøre det.

Mye av framgangen gir hun æren til trener Arne Senstad, som har pushet henne.

– Han sier fra når det er noe. Jeg trenger kanskje å få høre det. Men på onsdag var han fornøyd, og det er gøy å høre det, ler hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.