Molde-Storhamar 21-23

Storhamar kom dårlig i gang mot Molde i første omgang. De slet aller mest i angrepsspillet, men samtidig slapp også vertene litt for lett til. Det var stort sett to mål fordel Molde i hele første omgang, men rett før pause fikk Betina Riegelhuth i vei et skudd som sørget for at hjemmelaget bare ledet 11-10 etter den  første halvtimen.

Det ble like tett i andre omgang, og helt mot slutten ble Betina Riegelhuth igjen sentral da hun scoret i kampens siste angrep og sørget for at Storhamar vant 23-21 i det som ble en svært vrien bortekamp for Storhamar.

- Det er mange ting, spesielt offensivt som blir trøblete for oss. Vi har jobbet mye med video med tanke på det som møter oss, men det ser likevel ut som vi blir litt overrasket over det som møter oss. Spesielt offensivt er det en del spillere som ikke leverer, sier Arne Senstad.

Løke fornøyd

Storhamars landslagsstjerne Heidi Løke som scoret fem mål i denne kampen var godt fornøyd med seieren, men innrømmet at det ble en slitekamp.

- Det var kanskje verre å se på, men vi hadde ingen veldig god kamp. Vi bommet mye. Molde hadde en god målvakt, men vi tar med oss alle poengene. Det får vi være fornøyd med, sier Løke til HA-sporten.

Betina Riegelhuth ble en viktig spiller for Storhamar i denne kampen, selv om heller ikke hun leverte fra øverste hylle gjennom hele kampen. Men ved å score fem sekunder før slutt i første omgang og da det var igjen bare 15 sekunder av kampen, scoret hun Storhamars to viktigste mål.

- Det var veldig godt. Den siste der skulle bare i mål, smiler Riegelhuth.

1. omgang

Kampen er i gang og den har startet med gode målvaktsredninger fra både Inga Preskar for Storhamar Caroline Martins for Molde.

5. min: 3-1 til Molde og en utvisning på Elise Skinnehaugen etter at hun også har scoret Storhamars første mål. Molde utnytter overtallet. Natasha Jankovic har scoret to ganger.

7. min: Fortsatt 3-1 og Arne Senstad tar time out etter mye dårlig angrepsspill. Storhamar sliter med å trenge gjennom Molde-forsvaret.

9. min: Kamilla Sundmoen løper gjennom forsvaret og reduserer til 3-2.

14. min: 4-3 til Molde etter en fin scoring av Heidi Løke på innspill av Tonje Enkerud, men stopp i spillet nå etter stygg skade på hjemmelagets Anniken Obaidli.

15. min: 5-3 til Molde etter langskudd av Ragnhild Valle Dahl. Storhamar på sin side fortsetter å brenne sjansene sine.

18. min: 6-4 til Molde. Elise Skinnehaugen scorer akkurat tidsnok for å unngå passivt spill, men Molde går rett opp og scorer de også.

19. min: 7-5 til Molde. Først Skinnehaugen på straffe så kjapp scoring av hjemmelaget enda en gang.

21. min: 8-6 til Molde. Heidi Løke finner veien til nettmaskene, men enda en gang svarer hjemmelaget med en gang.

22. min: 9-7 til Molde. Først Molde-scoring, så svarer Skinnehaugen denne gangen. Og så redder Presker. Den trengte Storhamar.

24. min. 10-8. Ellen Marie Folkvord scorer på kontring, men så er det Molde sin tur igjen. Det bølger her nå.

28. min: 11-9 Molde finner åpningene i Storhamars forsvar og scorer fra kanten, men så er det endelig Betina Riegelhuths tur fra distanse. Hennes første. Storhamar trenger flere slike.

30. min: 11-10. Betina Riegelhuth scoret fem sekunder før pausesignalet gikk. Den var viktig.

2. omgang

Da er andre omgang i gang.

32. min: 11-11 Elise Skinnehaugen, som var Storhamars beste første omgang, utlignet for Storhamar, men Molde scoret like etterpå.

35. min: 14-12 Tonje Enkerud scorer for Storhamar, men Molde har startet andre omgang best også.

38 min: 14-13 Ellen Marie Folkvord utnytter muligheten når Senstad benker Løke fra start i omgangen.

41.. min. 15-14 Folkvord igjen.

43 min: 16-16 Løke er på banen igjen, og nå er det balanse i regnskapet.

48. min: 18-17 Sundmoen scorer på straffe, men Storhamar sliter i forsvar. Heldigvis er Presker med på noe av det som kommer.

50. min: 19-19 Først Heidi Løke etter et fint innspill, så rask scoring fra Molde. Like etterpå igjen straffe til Storhamar. Og den scoret Sundmoen på.

54 min. Fortsatt 19-19 og Senstad tar time out. Bytter ut keeper i angrepene nå for å kjøre med to strekspillere. Dette blir tett helt inn.

56. min: 20-21 Elise Skinnehaugen. Storhamar endelig i ledelsen. Løke har også scoret for de gule og blå.

58. min: 21-22 Betina Riegelhuth fører Storhamar opp i ledelsen igjen etter at Molde også scoret.

58. min: To ville redninger av Presker!!!

59. min. Sterk redning av Moldes keeper, men angrepssfeil deretter av hjemmelaget. Storhamar har ballen, og det er 30 sekunder igjen på 21-22 til Storhamar. Time out.

60. min: 21-23 Betina Riegelhuth avgjør det hele med et strålende skudd. Elleville jubelscener her nå.

Før Kampen

Arne Senstad har reist til Molde med en stor tropp, men han har med seg bare en målvakt etter Alma Hasanic Grizovic har pådratt seg en kneskade. Svaret på hvor alvorlig og langvarig skaden er, får Storhamar trolig i løpet av mandagen. Alma Hasanic Grizovic er for øvrig med laget til Molde for å bidra opp mot laget og målvaktskollega Inga Presker.

De siste rapportene før kampstart forteller at både Kamilla Sundmoen og Heidi Løke har meldt seg som reservekeepere.

- Vi har bare med en målvakt, så vi får håpe det ikke skjer noe med Inga Presker, sier Arne Senstad før kveldens kamp mot Molde.

Det er likevel en stor og god tropp Senstad har med seg til denne bortekampen hvis vi ser bare på utespillerne som er tilgjengelig.

Malene Aambakk, Kristin Høybakken og Martine Hovden har slitt med skader den siste tiden, men torsdag meldte alle tre seg friske og treningsklare igjen.

– Det betyr at vi er styrket betraktelig i bredden. Nå får jeg mulighet til å rullere litt i troppen. Med unntak av keeperplassen, synes jeg troppen ser meget bra ut nå, sier Arne Senstad.

Storhamars lag og mål: Inga Preskar (målvakt) – Kamilla Sundmoen 3, Heidi Løke 5, Elise Skinnehaugen 6, Ellen Marie Folkvord 4, Anne Kjersti Suvdal, Andrea Næss, Tonje Enkerud 1, Kristin Høybakken, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth 4, Martine Hovden, Aleksandra Zimny

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.