• Rune Steen Hansen er sportsredaktør i Hamar Arbeiderblad.
    FOTO: Trond Lilleb

Storhamar-jentene vant fortjent med to mål mot Glassverket. Spørsmålet er om det er nok, for det er vel ingen lagidrett hvor hjemmefordelen er mer synlig enn i nettopp håndball.

Les også: Sundmoen: - Endelig

Det er vanlig at du må ha fem-seks mål å gå på etter hjemmekampen, men dette Glassverket-laget, som allerede nå synger på siste verset på grunn av økonomisk havari, er ikke mer inspirert enn at Storhamar kan gjøre et bra borteresultat mot dem med litt bedre målvaktsspill gjennom hele kampen og litt klokere valg når avslutningene tas i siste del av kampen også.

Det var akkurat de to tingene som skilte Storhamar fra en seier på fem-seks-sju mål i denne kvartfinalen.

Brukte tre målvakter

Trener Arne Senstad satte inn sin tredje målvakt etter 20 minutter mot Glassverket - og sa på den måten ifra om hva han mente om det som hadde skjedd.

Målvaktsspillet kombinert med litt for svakt forsvarsspill, sørget for Glassverket holdt seg inne i kampen, selv om Storhamar hele tiden var det førende laget.

I motsatt ende var det moro å se hvor tøff og skuddvillig Betina Riegelhuth var. Hun prikket inn den ene kanonen etter den andre.

Etter hvert ble hun nok litt sliten i hodet og skjøt litt for tidlig. Det gjorde at treffprosenten dalte utover i kampen, men Riegelhuth i seg selv var en trussel som Glassverket skal få slite med i returkampen også.

Storhamar kan nå en semifinale med en optimal kamp søndag. De er likevel ikke gode nok til å true Larvik eller Vipers når det hele skal avgjøres i en finale nå, men neste sesong tror jeg alle skal se opp for Storhamar.

Gode signeringer

De har allerede signert fire gode spillere. Alma Hasanic Grizovic fra Bosnia-Hercegovina blir en viktig tilvekst i mål, Anne Kjersti Suvdal er klasse på kanten, 20 år gamle Alexandra Zimny på 188 cm vil gjøre Storhamar farligere fra distanse og Heidi Løke er verdensklasse.

I tillegg vet vi altså at Glassverket rakner og at Larvik blir veldig svekket.

Med Gro Hammerseng-Edin (legger opp), Anja Hammerseng-Edin (legger opp), Sandra Toft Galsgaard (Esbjerg), Alma Hasanic Grizovic (Storhamar), Vilde Johansen (Tertnes), Sanna Solberg (Esbjerg), Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti) og Marit Malm Frafjord (CSM Bucuresti) borte, vil plutselig Larvik bli et helt annet lag å hanskes med.

Vipers kan fort bli like tøffe, men Storhamar skal kunne blande seg inn i medaljestriden de også sammen med Byåsen.

Hva med publikum?

Da bør også publikum kjenne sin besøkelsestid i enda større grad. De har ligget oppunder 1.000 tilskuere nå, men bare 700 på en kvartfinalekamp forteller at Storhamar ikke er en veldig stor håndballby ennå.

Håndballjentene skaper ikke det samme engasjementet som hockeyen har gjort og som et HamKam i positiv utvikling gjør. Der har klubben en utfordring, men de skal ha ros for de grepene de gjør med satsingen nå.

Storhamar viser at de mener alvor med å hente de gode spillerne.

Det bør også skape mer interesse og trøkk i en aldeles praktfull arena.

Men før alt dette skal jentene og Arne Senstad mobilisere en gang til mot Glassverket.

En borteseier der vil også være et viktig signal.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00