Byåsen - Storhamar 31 - 32

Mens Storhamar vant i Trondheim, tapte Vipers sin kamp mot Tertnes i Bergen. Det betyr at Hamar-laget leder eliteserien for kvinner etter fem serierunder med ti poeng. 

Dermed er differansen to poeng ned til Tertnes, Fredrikstad og Vipers.

- Vi koser oss nå. Vi er best i Norge, sa Arne Senstad, med et glis om munnen - og da han ble intervjuet på TV2, så la han til:

- Tabellen er fin. Vi klarer å dra i land seire - men vi må bli bedre.

- Vi blir bedre og bedre sammen. Det må vi også bli, sa Betina Riegelhuth til TV2, og la til: - Dette kommer bare til å bli enda bedre.

Heidi Løke mente det ble bedre etter hvilen - og om lagvenninnen Betina sa hun:

- Hun var umulig å stoppe i dag.

Vi fulgte kampen direkte

4 minutter: Etter to scoringer av Betina Riegelhuth, straffescoring av Kamilla Sundmoen og kontringsmål av Tonje Enkerud, hadde Storhamar tatt føringen i kampen. Byåsens Silje Waade hadde scoret to for trønderne, slik at stillingen var 4-2.

10 minutter: Årets stjerneskudd, Elise Skinnehaugen, fortsetter å finne nettmaskene og scorer 6-4 for Storhamar.

13 minutter: Storhamar kombinerer fint og playmaker Tonje Enkerud satt sitt tredje mål for dagen. Differansen mellom lagene var dermed på tre mål.

18 minutter: Arne Senstad er ikke fornøyd og tar time-out. Storhamar gir vekk sin luke på tre mål i løpet av noen få minutter og treneren er tydelig misfornøyd. Rett etterpå scoret Byåsen og tok ledelsen 11-10.

21 minutter: Fra å lede 9-6, rakk Storhamar å kløne det skikkelig til på noen minutter. Plutselig var det Byåsen som ledet med tre mål og 13-10.

27 minutter: Storhamar har slitt med å få spillet til å sitte, men likevel kommet seg til et par scoringer. Med få minutter igjen til pause er Byåsens ledelse nede i én scoring.

30 minutter: De gul/blå fra Hamar rakk å snu kampen før hvilen og ledet 16-15 etter en sen scoring av Tonje Enkerud.

- Her er det masse rom for meg å jobbe i. Jeg vil ha ballen oftere, for det finnes store muligheter. Samtidig må vi stramme opp i forsvar, sier Heidi Løke i pauseintervjuet med TV 2.

Andre omgang

Det meldes samtidig at Kristiansand Vipers mot Tertnes onsdag, slik at de gir fra seg terreng i toppkampen.

39 minutter: Lagene fulgte hverandre i det som var en tett og jevn start på omgangen. Stillingen etter snaut 40 minutter var 21-21.

46 minutter: Storhamar klarte etter hvert å koble et grep i kampen og ledet med to mål på dette tidspunktet.

49 minutter: Byåsen hadde ikke funnet nettmaskene på seks minutter og Hamar-laget ledet med fire scoringer.

57 minutter: Med få minutter igjen av kampen har Storhamar et forsprang på to mål. Arne Senstad tar time-out for å legge planen som skal sørge for at ledelsen holder helt inn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00