Forrige sesong gikk ikke helt som storskytter Betina Riegelhuth hadde sett for seg.

Trener Arne Senstad sendte forventningene til himmels og sa han forventet 150 scoringer fra bakspilleren. Men hun kom aldri opp på det nivået.

Mye av det tror hun skyldes en skade hun hadde inn mot sesongstarten.

– Jeg slet med nakken en lang periode. Jeg hadde en dårligere start på sesongen enn jeg ønsket, og da ble presset enda større, fordi jeg ikke har prestert fra start, sier hun.

Elsker kombinasjonen

30-åringen møter oss i et antrekk som vi ikke er vant til å se henne i. Hun kommer rett fra jobben som etterforsker i politiet.

En jobb hun mener har flere likhetstrekk med det å være håndballspiller på toppnivå.

– Det er mye som er likt, det med fokus, men det kan man si om alle jobber. Men det er mye i det taktiske, etterforsking, og det er sikkert mer, smiler hun.

Hun erkjenner at det kan være en tøft å føle presset på begge arenaer, men hun føler jobben som etterforsker og som håndballspiller utfyller hverandre perfekt.

– Jeg kan ha dårlige dager begge steder, men de passer perfekt sammen. Jeg får skiftet fokus fra det ene til det andre. Selvfølgelig er det tøffe dager på jobb hvor jeg er borti mye vanskelig og stygge saker, hvor man sikkert hadde tenkt mer på det hvis jeg hadde gått hjem i sofaen. Men her må jeg omstille, og fokuset kan bare være på trening når jeg er der.

Riegelhuth tok politiutdanningen samtidig som hun spilte topphåndball, noe som krevde at hun var strukturert.

Føler seg sterkere i år

Og denne sommeren har hun også vært strukturert på treningsfronten, og hun føler hun er mye sterkere rustet foran årets sesong, enn hun var foran forrige.

– Jeg føler jeg har hatt en jevnere prestasjon og fått vært med lenger i gruppa i år, og har en bedre forutsetning nå.

Med Kamilla Sundmoen ute med graviditet, forventer mange at Riegelhuth tar enda større lederansvar i laget. Det er hun klar for å ta.

– Jeg skjønner jeg må det. Jeg har spilt såpass lenge, vært i klubben lenge, og med erfaringen jeg har fra landslag, så tar jeg den.

– Men man merker absolutt at Sundmoen, spillemessig og som person, er borte nå. Så der må alle andre steppe opp, og selvsagt skal jeg bidra med det jeg kan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.