Styreleder Øystein Holtet forteller til HA-sporten at de under et styremøte tirsdag kunne slå fast at de når målet på sponsorinntekter.

Klubben hadde et mål om å komme opp på 4,2 millioner kroner, og det er i boks.

– Vi kommer til å klare det, forteller en fornøyd Holtet til HA-sporten.

Systematisk jobbing

4,2 millioner kroner gir en økning på to millioner kroner på kun to år. Klubben har altså nesten doblet sponsorbudsjettet på kort tid.

– Vi har jobbet systematisk med sponsorene, vi har jobbet med nettverket vi har, vært systematiske på å oppsøke potensielle sponsorer – og gjort en grundig jobb. Vi har møtt et marked, etter at vi ryddet opp gjelden, som har vært veldig positive til oss og håndballen. De var lunkne i starten, men det er blitt mer og mer positivt, sier styrelederen.

Holtet forteller at økningen også kan ha sammenheng med flytting fra Prestrudhallen til Boligpartner Arena, hvor det er bedre muligheter til profilering av sponsorene.

Løke-effekten

Spesielt etter signeringen av Heidi Løke har klubben hatt god vekst på inntektssiden.

Da klubben jobbet med å sikre seg underskriften til Løke, satte de i gang et eget prosjekt.

– De ekstra inntektene vi får knyttet til det utgjør cirka en million kroner, og det er ene og alene på grunn av henne, sier Holtet.

Millionen fordeles over nesten tre år, og utgjør drøyt 200.000 i 2017, mens 800.000 fordeles på de to neste årene.

Det er ikke bare sponsorinntektene som har doblet seg i løpet av de to siste årene.

-Vi har doblet antall sponsorer. Vi har fått veldig mange små sponsorer, og noen få store, i tillegg til det vi hadde i 2015. Av de 4,2 millionene så representerer de store sponsorene 1,5 til 2 millioner, resten er små, forklarer styrelederen, som med «små sponsorer» mener de som sponser alt fra 15.-40.000 kroner i året.

Nå gleder styrelederen seg over sunn drift, og positiv egenkapital, og Øystein Holtet er ikke redd for at klubben går på en ny smell i framtida.

– Den balansen med økonomi og toppidrett er følsom. Vi kan spare oss til fant, eller bruke mer enn vi har. De kostnadene vi har, har vi dekning for i inntektene. Skulle vi tjene mindre, så må vi redusere kostnadene, og det har vi kontroll på, forteller Øystein Holtet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00