Storhamar har vært flinke til å bygge både laget og komme seg tilbake fra det økonomiske havariet klubben havnet i og som endte med fratatt lisens og tvangsnedrykk i 2015. Nå snakker alle om Storhamar som medaljekandidat.

Spørsmålet er om laget blir stabilt gode nok til å klare det.

Må erstatte Sundmoen

Arne Senstads plan om å utfordre de aller beste fikk seg en trøkk da Kamilla Sundmoen meldte ifra om at hun var gravid og ikke disponibel likevel. Hyggelige omstendigheter, men Senstad hadde sett for seg at vinnerskallene Sundmoen og Heidi Løke sammen skulle ta laget til nye høyder.

Nå blir det spennende å se hvilken erstatter Storhamar får på plass. Senstad kan uansett ikke regne med å få en like gode spiller som Sundmoen. Og i hvert fall ikke en like viktig spiller for gruppa som Sundmoen kunne vært med sin entusiasme, gjennombruddskraft og smittende vinnerinstinkt.

Vipers er den soleklare favoritten med Larvik som en god nummer to når serien kastes i gang med Sola mot Storhamar onsdag. De fleste tipper Storhamar på 3. plass, men det skal bli tøft nok å komme foran Byåsen.

Etter treningskampene er det ikke noe som tyder på at trønderne er dårligere enn Storhamar. Heller tvert imot, men Storhamar har et lag som bør blir bedre utover i sesongen.

Så blir det opp til Senstad å få maskineriet til å fungere så fort som mulig.

Løke enormt viktig

Storhamar yppet seg også forrige sesong, men spranget fra klubbens toppnivå til bunnivå har vært så stort at man nesten har måttet gni seg i øynene for å forsikre seg om at det faktisk er samme lag vi ser.

Heidi Løke blir selvsagt en enorm profil og trekkplaster. Hun blir garantert en klassespiller for Storhamar. Kanskje blir hun seriens desidert beste spiller også. Og jeg synes Thorir Hergeirsson er veldig defensiv når han ikke vil snakke om VM for Løke ennå.

Løke vil sørge for mange mål fra streken for Storhamar og hun vil binde opp mye oppmerksomhet som vil åpne for skudd fra distanse og kantene. Det er da vi skal se at spillere som Betina Riegelhuth, Malene Aambakk, Tonje Enkerud og Ann Kjersti Suvdal står fram.

Seriens beste målvakt?

I forsvar ser Storhamar også sterkere ut. Moa Fredriksson og Aleksandra Zimney gjør forsvaret litt høyere og vanskeligere å skyte over, men aller bakerst står Storhamars kanskje viktigste forsterkning: Alma Hasanić Grizović.

28-åringen, som har vært landslagsaktuell for Norge, valgte til slutt å spille for Montenegro, og hun har kvaliteter som Arne Senstad har jaktet på.

Grizović har imponert i treningskampene, og selv om Stine Lidén var god for Storhamar på sitt beste, har Storhamar nå sikret seg en målvakt med en helt annen stabilitet.

Og det er kanskje her vi vil få se den største forskjellen fra tidligere Storhamar-utgaver. Alma Hasanić Grizović er god nok til å være ligaens beste målvakt.

Leverer hun slik vi har sett hun kan, og de andre følger opp, skal heller ikke Vipers og Larvik føle seg helt trygge.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.