Da Storhamar tapte 24-30 for Tertnes onsdag 22. mars, gikk Storhamar-trener Arne Senstad knallhardt ut mot spillerne som står uten kontrakt til sommeren.

Han savnet desperasjon i spillergruppen - vinnerlyst.

Onsdag vartet Malene Aambakk, som står uten kontrakt før neste sesong, opp med seks scoringer og knallspill.

Hun forteller at trenerteamet gir spillerne trygghet.

- Vi snakker godt med trenerne om det, og vi føler ikke at vi må prestere hver gang. Vi kan ikke gå rundt og tenke på kontraktene. Vi må slappe av og senke skuldrene, sier Aambakk til HA-sporten.

Gjerpen-ekspert

23-åringen banket inn 14 scoringer da Storhamar slo Gjerpen 45-30 11. januar. Og hun vartet opp med seks fulltreffere i den andre kampen.

- Det sitter kanskje mentalt at jeg er god når vi spiller mot dem, for jeg vet at jeg har gjort det bra tidligere. Det gir meg vel en god følelse, det, da.

Aambakk vil bli mer stabil.

- Jeg skal prøve å få med meg det spillet her mot de andre lagene, forteller hun.

Stort talent

- Det er sjukt frustrerende å ikke få ut potensialet sitt. Jeg vet at jeg kan, men jeg må bare begynne på trening: Å bli trygg der, og så prøve å få det med meg i kamp. Det hadde vært digg å ikke svingt så mye, sier hun.

Trener Arne Senstad lot seg imponere over spillet til Aambakk i Henrik Ibsens fødeby.

- Malene har et ubestridt talent, som vi må prøve å hjelpe og jobbe med. Hun har noen kamper der hun er outstanding, sier Senstad, som holder døra for ny kontrakt åpen.

- Malene har ikke kontrakt etter sommeren, men vi må sette oss ned og snakke med henne. For vi har lyst til å være med på å utvikle henne, sier han.

Fornøyd Senstad

Senstad roser lagmoralen etter seieren.

- Da vi spilte mot Tertnes, følte jeg på at vi ikke ville nok. I dag var det noe helt annet, for jeg merket at alle hadde lyst. Vi har snakket om å måtte tåle å ha det vondt. Og det synes jeg vi takler bra i dag. Vi fikk en del scoringer på trynet, men spillerne ga meg respons, og det er jeg glad for, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.