Storhamar - Vipers 21-30

Selv om Storhamar startet kampen noe bedre enn lørdag, var det aldri noe tvil om hvem som var det beste laget i denne kampen heller.

Etter 16 minutter var kampen i realiteten avgjort da Vipers ledet 9-3. På det nærmeste var de gule og blå tre scoringer bak, men til vant Vipers 30-21 i Boligpartner Arena.

- Skuffende

Keeper Alma Hasanic Grizovic var langt nede etter det andre braktapet på fire dager.

- De er et bedre lag enn oss og slik er det bare. Samtidig er dette tøft og utrolig skuffende at vi fremstår slik vi gjør, sier Hasanic Grizovic. Hun hadde ikke trodd Storhamar skulle være så mye svakere enn Kristiansand-laget.

- Periodevis har vi bra trykk, men så faller vi sammen og mister litt troen i perioder. Vi må være mentalt til stede og enda tøffere i hodet, sier hun.

Før de to siste kampene har Storhamar feid over all motstand og virker ufattelig sterke. På spørsmål om hva dette vil ha å si for selvtilliten, svarer keeperen slik:

- Det går selvsagt litt på selvtilliten. De beste lagene klarer å nullstille, og vi vet at vi er et godt lag. Vi må vise stolthet og brette opp ermene mot Gjerpen søndag, sier hun.

Skal vise styrke

Heidi Løke var også skuffet etter kampen.

- Vi snakker om at vi skal gjøre det ene og det andre, men makter ikke få det til. Vi har noen gode perioder underveis, men så slipper vi oss ned igjen. Mot Vipers er vi rett og slett ikke gode nok, sier den VM-klare strekspilleren.

Nå gjenstår to seriekamper før VM-pausen.

- Vi er nødt til å omstille oss for å bli klare for kamp igjen søndag. Den kampen skal vi vinne, sier Løke.

Vanskelig åpniing

Fire minutter skulle det ta før noen av lagene fant nettmaskene. Da var det bortelaget fra Kristiansand som fikk hull på byllen. Storhamar-keeper Alma Hasanic Grizovic slet i kampen lørdag, men åpnet mye bedre tirsdag og dro fram flere gode redninger.

Framover i banen fikk Storhamar en tung innledning. Betina Riegelhuth scoret etter fem minutter, men så gikk det mange minutter før de gule og blå scoret igjen. Etter ti minutter ledet Vipers 5-2.

Det stokket seg hver gang hjemmelaget dro seg framover i banen og etter 13 minutter hadde de fremdeles bare scoret to mål. Vipers sto med sju.

Ved noen anledninger viste Heidi Løke sin klasse ved å bryte seg veg på streken og score et par klassiske Heidi Løke-mål. Likevel hadde Vipers en komfortabel ledelse med fire mål. Etter 23 minutter ledet sørlendingene 8-12.

Storhamar holdt brukbar stand gjennom to utvisninger og de siste sju minuttene i omgangen ble målfattige. Vipers scoret én gang til og ledet dermed 13-8 ved halvspilt kamp.

Storhamar kom best i gang etter hvilen og scoret to ganger før Vipers fant tilbake til nettmaskene. Etter 34 minutter var stillingen 11-14.

Ble herjet med

De rosa fant raskt tilbake til sitt sanne jeg og dundret inn flere kjappe scoringer. Få minutter senere var de tilbake i seksmåls-ledelse med 11-18.

Vipers hadde god kontroll på kampen og skarpskytteren Linn Jørum Sulland prikket inn scoringer i høy frekvens den andre omgangen. Etter 42 minutter ledet sørlendingene 20-14.

Gjestene så seg aldri tilbake og viste null respekt. Etter 52 minutter ledet Vipers med hele 17-25 og var på god vei til cupfinalen.

Etter hvert ble bataljen ydmykende for Storhamar. Sunniva Andersen på venstrekanten herjet med vertene og sendte inn den ene elegante scoringen etter det andre. Med tre minutter igjen hadde hun scoret ti mål og Vipers ledet 19-29.

Til slutt vant altså Vipers 21-30 og sikret dermed cupfinalespill.

For Storhamar sin del gjenstår nå to kamper før VM-pausen. Først venter Gjerpen borte søndag.

Storhamars lag: 

Alma Hasanic Grizovic, Inga Presker (målvakter) - Kamilla Sundmoen, Malene Aambakk, Heidi Løke, Elise Skinnehaugen, Ellen Marie Folkvord, Hilde Egset, Anne Kjersti Suvdal, Tonje Enkerud, Mia Solberg Svele, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth, Aleksandra Zimny.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.