Viborg - Storhamar 31-19

Med 188 centimeter på strømpelesten er det ingen tvil om at polske Zimny har de fysiske forutsetningene som skal til for å bli en god bakspiller.

– Hun har høyden og fysikken, og så er hun utrolig lærevillig. Hun vil virkelig bli god, og hun er villig til å gjøre det som skal til, forteller Senstad, som falt for Zimny som spiller for et år siden.

Under en treningskamp i Polen før forrige sesong, møtte Storhamar Zimnys gamleklubb, Pogon Baltica Szezecin. Det tok ikke mange sekundene av kampen før Senstad bestemte at han ønsket å hente 21-åringen.

– en treners drøm

– Det var etter ett og et halvt minutt i kampen mot laget hennes i Polen i fjor sommer. Hun sto venstre bak, og gikk til med et enormt trøkk, vi måtte justere forsvaret så vi kunne stå imot. Da fikk jeg høre at hun var ei som trente bra og ville noe i håndballen. Jeg fleipet med at jeg ville ha henne med hjem. At det gikk nå,  er helt utrolig.

Zimny selv blir overrasket da hun får høre at Senstad allerede for et år siden ønsket å hente henne, men hun setter stor pris på lovordene fra treneren.

Hun beskriver seg selv som lærevillig, noe Senstad absolutt sier seg enig i.

– Hun er en treners drøm. Jeg er litt opptatt av at vi skal ha skyttere som er tøffe nok, og jeg liker å jobbe med slike type spillere, så vi får ordentlig trøkk bakfra i banen. Det er morsomt å jobbe med, og hun vil lære hver eneste dag.

Vil utvikle seg hver dag

21-åringen er spent på hvordan det blir å spille i den norske ligaen, men hun er glad for å ha fått muligheten til å utvikle seg under Senstads ledelse.

– Jeg jobber hele tiden for å bli bedre som spiller, og jeg tror dette er et lag som kan hjelpe meg til det. Det er en meget god trener her, og jeg kan lære veldig mye av ham, smiler den blide polakken etter trening i Viborg.

Etter at hun kom til Norge for en stund siden, har hun imidlertid blitt overrasket over treningshverdagen.

– I Polen er det mindre løping, her er det mye mer fysisk. Det er en god erfaring for meg, men jeg elsker utfordringer, så dette passer meg perfekt, sier hun.

Senstad er ikke i tvil om at de har funnet en uslepen diamant i Zimny, og han mener absolutt hun kan bli en verdensstjerne.

– Det vet man aldri, men ja, hun kan bli så god som hun bare vil. Hun har det som skal til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.