HAMAR: Alle er enige om at kunstgrasbanen på Børstad har sett sine beste dager. Underlaget der er mer enn modent for utskifting. Derfor hadde også lagene i yngres avdeling i HamKam sett fram til å bruke Briskeby i vinter, men nå kan det se ut til at det blir enda en vinter på Børstad.
- Banen der er ikke veldig god nå, men det er klart det er litt ulike behov for våre lag. Mange av de yngre lagene trenere i gymsaler i vintermånedene, men for de litt eldre lagene vil det være veldig synd om de ikke kan bruke banen på Briskeby, sier Anders Langset.
Han bekrefter at klubben i forrige uke på et møte ble informert om kommunens holdning om å stenge Briskeby i vintermånedene. Og selv om han også bekrefter at det har vært en jevnlig dialog med kommunen, mener han at det var første gangen han fikk beskjed om at Briskeby ikke blir tilgjengelig i vinter.
Langset reagerer også på Per Myrvangs anslag på 1,5 millioner kroner for å holde banen åpen i januar og februar.
- Det synes jeg høres veldig mye ut. Jeg vil gjerne ettergå den summen, sier han.
Langset synes også det er rart at en bane som er laget for nettopp vinterbruk, ikke skal tåle å bli brøytet.
- Det er overraskende, og hvis produsenten av underlaget sier det er det også nye opplysninger for meg, sier Langset.
Yngres avdeling i HamKam har i form av et lån gått inn med to millioner kroner for å få realisert kunstgrasbanen på Briskeby. Derfor vil Langset nå se på muligheten til å få inn penger til å holde banen åpen likevel.
- Jeg undersøker om vi kan få inn flere leietakere til å dele kostnadene. HIL er jo et alternativ. Furnes kan også være interessert sammen med noen andre. Vi skal se hva vi kan komme opp med som forslag, sier Langset.
Også HamKams A-lag hadde regnet med å trene på Briskeby i vinter. Nå kan det bli aktuelt å leie andre treningsbaner igjen. For Børstad blir ikke vurdert som særlig egnet på grunn av den dårlige kvaliteten i underlaget der.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.