En drøy måned tilbake overkjørte Sarpsborg 08 gjestene HamKam hjemme i Østfold, anført av tårnhøye Øyvind Hoås, og bråstoppet HamKams den gang stolte seiersrekke med de knusende sifrene 4-1. I dag var det et revansjesugent HamKam som igjen skulle måle krefter med Hoås & co på Briskeby.

 

Kjapt hat-trick

 

Men etter et jevnt første kvarter, eksploderte Sarpsborg 08 og Mohamed Elyounossi.

 

Først styrte midtbanemannen et frispark i mål til 0-1, før han enkelt straffet HamKam på en kontring. Bare ni minutter etter hans første scoring spilte Elyounossi vegg like utenfor HamKam-boksen, og skjøt ballen forbi Gary Hogan til 0-3 og et lynhurtig hattrick.

 

Det så veldig mørkt ut for vertene på Briskeby.

 

HamKam reiste seg

 

Litt liv ble blåst inn i HamKam-fansen da Tore Andreas Gundersen bare to minutter senere lurte inn en kjapp redusering fra 20 meter.


Etter at innbytter Christer Jensen løp seg løs like før pause, la lavt inn foran Sarpsborg-målet, og fikk se forsvarer Claes Phillip Jørgensen beine inn et ordentlig selvmål, var det et litt mer optimistisk HamKam-lag som gikk i garderoben på stillingen 2-3.

 

Utliknet forgjeves

 

Etter hvilen tok HamKam ordentlig tak, og jaget utlikning fra første spark på ballen. Etter bare fem minutter fikk de betalt. En corner havnet til slutt hos Gundersen, som igjen satte ballen i nettet, og det sto plutselig 3-3 på Briskeby etter en vidunderlig opphenting.

 

Etter scoringen ble HamKam passive og somlete, og gjestene brukte bare tre-fire minutter på å utnytte det. Martin Wiig fikk ballen rett foran HamKam-målet, og fra 16 meter løftet han den opp i venstre hjørne. Gjestene var i front igjen.

 

HamKam klarte aldri å legge press på gjestene igjen, og like før slutt la Nicolay Solberg på til 5-3 for bortelaget, etter en stygg Hogan-brøler på et hjørnespark.

 

Kvalik fortsatt et mål


Etter kampen var det en misfornøyd trener Skogheim som møtte HA-nett.

 

- Jeg er ikke fornøyd. Vi er ikke ordentlig med i første omgang, da ser det stygt ut. Så får vi lagt press på dem, før vi surrer det til etter å ha utliknet til 3-3. Vi må huske på at det er et godt lag vi møter, og det kan hende vi er dårligere enn dem.

 

HamKam-sjefen tror fortsatt kvalik er innen rekkevidde.

 

- Kvalik er et mål, men det er ingen vits i å tenke på det. Vi må jobbe knallhardt på hver trening og i hver kamp, det hjelper ikke å snakke om kvalik, avslutter Skogheim.

 

Dermed gikk HamKam på sitt andre tap på rad. Neste helg venter Strømmen.

 

HamKams lag (4-3-3): Gary Hogan - Truls Jevne Hagen, Edmir Asani, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Ørjan Berg Hansen, Håkon Aalmen (Niklas Tilley Solhaug fra 80.), Emil Dahle (Christer Jensen fra 34.) - Anders Nedrebø, Tore Andreas Gundersen, Thomas Lehne Olsen.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.