Som HA-sporten tidligere har bemerket har ingen klubber i 1. divisjon denne sesongen gitt mer tillit til spillere i junioralder enn HamKam.

Onsdag melder HamKam på sine egne nettsider at juniorene i klubben har fått totalt 6.019 spilleminutter i årets 1. divisjon, noe som bekrefter at HamKam topper statistikken med soleklar margin.

Til sammenligning har nest beste lag på lista, Levanger, gitt juniorene 4.089 spilleminutter.

LES OGSÅ: Unggutta selger inn HamKam

- Bidragsytere fra dag én

Det er avtroppende HamKam-trener Kevin Knappen som har ført statistikken klubben refererer til. Til HamKams hjemmeside understreker han hvor viktig unggutta har vært for oppturen til klubben de siste sesongene.

– Våre juniorspillere har ikke vært passasjerer på noen som helst måte. Alle har vært bidragsytere fra dag én. Ser vi tilbake i tid så benyttet vi ni juniorer fordelt på 4.882 minutter i 2016, og sju juniorer fikk 4835 minutter i opprykkssesongen 2017. Tallene viser at årets statistikk er en trend – ikke et blaff, forteller Kevin Knappen før han fortsetter:

– Juniorene er grunnen til oppturen i HamKam de siste sesongene. Unggutta har mye av æren for framgangen de siste sesongene.

LES OGSÅ: HA-børsen: Unggutta tok tak

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.