Norges Fotballforbund og klubblisensnemnda presenterte torsdag regnskapstallene som er blitt innrapportert av klubbene i eliteserien og 1. divisjon for menn.
Innen neste rapportering til NFF i høst må Fredrikstad vise at klubben følger handlingsledelsen. Hvis den ikke gjør det, risikerer klubben poengtrekk.
- Noen klubber i eliteserien driver ikke bærekraftig, selv om alle har vist bedring med unntak av Fredrikstad, som vil få en irettesettelse for brudd på handlingsplanen klubben er underlagt, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.
Samlede tall viser at toppklubbene økte inntektene med 47 millioner kroner fra 2010 til 2011, mens utgiftene sank med 51 millioner kroner. Det ga et forbedret resultat på 98 millioner.
Haugesund, Strømsgodset og Aalesund er plassert i kategori 3, som kjennetegner klubber med en sunn økonomi, mens fem klubber er plassert i kategori 1. Det er klubber som er eller vil bli underlagt en handlingsplan, og det gjelder Fredrikstad, Lillestrøm, Odd Grenland, Sandnes Ulf og Sogndal.
I 1. divisjon havner Bodø/Glimt, Bryne, Bærum og Hødd i kategori 3. Alta HamKam og Notodden er plassert i kategori 1.
Ifølge NFF er inntektene for klubbene i eliteserien for kvinnene noe redusert, men kuttene i utgifter er større. Dermed er tallene for 2011 bedre enn i 2010. (©NTB)
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00