Ni av 14 lag ser på HamKam som en av de største favorittene til å rykke opp til 1. divisjon denne sesongen, mens Brumunddal nevnes av enkelte som en mulig outsider til en topplassering.

HA-sporten har vært i kontakt med samtlige trenere i HamKam og Brumunddals avdeling, for å kartlegge klubbenes sportslige nivå og ambisjoner, samt hvem de ser på som de største favorittene.

➤ HamKam

Sportslig nivå og ambisjoner: Stor jobb å gjøre fram til seriestart. God nok stall til å rykke opp, om de unngår skader. Ikke overrasket over at de andre holder dem som favoritt. Opprykk som eneste mål.Favoritter: Elverum, Hønefoss, Byåsen og HamKam.Plassering forrige sesong: 4. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Brumunddal

Sportslig nivå og ambisjoner: Står så godt rustet som mulig, og tror de står sterkere enn i fjor. Har som mål å gjøre det bedre enn forrige sesongs 8. plass.Favoritter:Hønefoss, HamKam, Elverum, Nybergsund og Byåsen.Plassering forrige sesong: 8. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Elverum

Sportslig nivå og ambisjoner: Hadde ingen topp sesong i fjor, men er sterkere nå. To midtstoppere unna å kjempe om opprykk. Favoritter: HamKam, Nybergsund, Hønefoss, Byåsen og Elverum.Plassering forrige sesong: 2. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Hønefoss

Sportslig nivå og ambisjoner: Helt nytt lag. Per nå en utfordrer til en topplassering. Mål om å bli blant de sju beste for å holde plassen.Favoritter: Elverum, Nybergsund og HamKam.Plassering forrige sesong: 16. plass og nedrykk fra 1. divisjon.

➤ Nybergsund

Sportslig nivå og ambisjoner: Ser bedre ut enn på samme tid de foregående årene. Ønsker å være en utsider i toppkampen. Favoritter: Hønefoss, HamKam og Elverum.Plassering forrige sesong: 8. plass 2. divisjon avdeling 2.

➤ Stjørdals-Blink

Sportslig nivå og ambisjoner: Kontinuitet i stallen. Skuffet dersom de ikke forbedrer 7.-plassen fra i fjor. Mål om å være det beste laget i Trøndelag.Favoritter: HamKam.Plassering forrige sesong: 7. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Byåsen

Sportslig nivå og ambisjoner: Bedre lag enn det som startet forrige sesong. Vil bli topp sju for å beholde plassen i 2. divisjon, samt bli det beste trønder-laget.Favoritter: HamKam, Hønefoss og Elverum.Brumunddal som en av utfordrerne.Plassering forrige sesong: 5. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Nardo

Sportslig nivå og ambisjoner: Overrasket i fjor og er bedre i år, men tror de andre i toppen er hakket hvassere. Håper å kjempe i toppen.Favoritter: HamKam og Hønefoss.Plassering forrige sesong: 3. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Gjøvik-Lyn

Sportslig nivå og ambisjoner: Har hatt mye skader i vinter. Anser seg selv, sammen med Nybergsund og Byåsen, som en utfordrer til å kjempe i toppen. Har mål om å gjøre det bedre enn fjorårets sjuendeplass.Favoritter: HamKam, Hønefoss og Elverum.Plassering forrige sesong: 7. plass 2. divisjon avdeling 2.

➤ Tynset

Sportslig nivå og ambisjoner: Blir stadig bedre og er styrket fra i fjor. Ikke noe overordnet resultatmål for 2016.Favoritter: Anser avdelingen som så tett og jevn at de ikke ser noen store favoritter.Plassering forrige sesong: 1. plass og opprykk fra 3. divisjon avdeling 9.

➤ Brattvåg

Sportslig nivå og ambisjoner: Styrket siden opprykket, men tror de kommer til å kjempe i bunn. Vil etablere seg i 2. divisjon.Favoritter: HamKam, Elverum og Stjørdals-Blink. Brumunddal som outsider.Plassering forrige sesong: 1. plass og opprykk fra 3. divisjon avdeling 8.

➤ Strindheim

Sportslig nivå og ambisjoner: Beholdt stammen i laget og fått tilbake spillere som var langtidsskadde i fjor. Mål om å komme blant de sju beste og beholde plassen.Favoritter: Vet for lite om de andre lagene til å vurdere det.Plassering forrige sesong: 9. plass 2. divisjon avdeling 4.

➤ Rosenborg 2

Sportslig nivå og ambisjoner: Ungt lag med talentfulle spillere, krydret med spillere fra Norges beste klubblag. Ikke satt målsettinger etter at det nye seriesystemet ble innført.Favoritter: Hønefoss og HamKam.Plassering forrige sesong: 1. plass og opprykk fra 3. divisjon avdeling 10.

➤ Molde 2

Sportslig nivå og ambisjoner: Laget inneholdt under to A-lagsspillere i snitt per kamp i fjor, og vil preges av manglende rutine. Har ikke satt noen målsettinger etter det nye seriesystemet ble innført.Favoritter: Ikke grunnlag for å peke ut noen favoritter.Plassering forrige sesong: 11. plass 2. divisjon avdeling 4.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00