Hamar startet svakt og ga Drammen mye ballinnehav. Hamar kom langt ned i banen og det gjorde det vanskelig for det offensive spillet.

Selv om det var Drammen som spilte, var det hjemmelaget som scoret først.

Svenske Bjørn Hellblom som bare blir bedre og bedre, driblet det som var av spillere før han kontrollert satte ballen rolig i nettet (se bilde).

Bedre og bedre

Etter det ble hjemmelaget bare bedre og bedre. Vi så raskt at poenget Hamar IL fikk mot topplaget Solberg i forrige runde, ikke var tilfeldig.

Det var mange spillere som sto fram i de første 45 minuttene. På stillingen 1–1 tok HIL tak i kampen. Tre kjappe mål på sju minutter, gjorde at Hamar IL kunne gå til pause på stillingen 4–1.

I andre omgang kom HIL bakpå spillermessig. Drammen fikk store flater å spille på. Bortelaget hadde tre spillere som var gode og som det var vanskelig å stoppe. Drammen kom rakt til 4–4 og lagene var like langt.

Det virket som om HIL ville vinne og flere av spillerne satte på turboen.

Blitt bedre

Trener Frode Hagen har fått spillerne til å gi alt og litt til. Innsatsen HIL legger ned, er bare imponerende.

–Ja det er noe annet nå. Det vi har trent lenge på, begynner vi å få ut i kamp. Også forsvarsspillet har bedret seg betraktelig. Ta en spiller som Bjørn Hellblom. Han har ikke spilt svakt tidligere, men nå tryller han ute på banen. Han trives utenfor banen og det smitter over på hans spill. I dag var han stor, sier trener Frode Hagen.

Nå var det ikke bare Hellblom som spilte godt. Samtlige spillere gjør en formidabel jobb for laget. Det gir poeng,

Keeper Ole Fredrik Haug imponerte stort i forrige kamp mot Solberg. Han har spilt på seg selvtillit. Han sto som en levende vegg, igjen.

I pausen spurte vi måltyven Sigurd Jensen Gjendal når han skulle sette sitt mål.

– Det kommer, det kommer. Jeg venter til det blir litt mer spennende i andre omgang, sier Sigurd smilende.

Måltyven holdt ord og scoret det viktige 5-4- målet.

Med ni poeng har Hamar tatt farvel med de lagene som sliter i bunn.

Hamar IL – Drammen 7–6 (4-1). Mål for Hamar IL: Mikael Lickteig 2, Bjørn Hellblom, Simen Främgård, Jarno Alatalo, Mattis Nyhagen, Sigurd Jensen Gjendal.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00