Mandag kunne representanter fra kommunen, Hamar Olympiske Anlegg, Hamarregionen Reiseliv og Norsk Tipping presentere den glade nyheten om at Hamar får arrangere idrettsgallaen i januar 2018.

HOA-direktør Viggo Sundmoen er meget godt fornøyd, blant annet fordi konkurransen nå er større enn noen gang.

- Vi er ikke lenger alene. Flere andre norske byer ønsker å arrangere idrettsgallaen, men vår søknad ble altså vurdert til å være den beste, sier han.

Samarbeid ga resultater

Sundmoen mener søknaden ble så sterk fordi HOA har samarbeidet enda tettere med både kommunen og Hamarregionen Reiseliv.

- Det er viktig at tre så sentrale aktører har signert søknaden sammen. Vi har sydd sammen et skikkelig konsept med aktiviteter spredt utover hele byen, fra Scandic til CC Amfi, via Stortorget og kulturhuset. Ved å forsterke byarrangementene får vi hele byen til å sette gallaen i fokus, sier han.

Sundmoen mener tildelingen av idrettsgallaen for 2018 gir motivasjon til å satse enda mer i framtiden.

- De tre neste arrangementene i 2019, 2020 og 2021 er ennå ikke fordelt. Nå som vi arrangerer idrettsgalla to år på rad sikrer vi en kontinuitet som vil gjøre at vi står sterkt for framtiden. Med opp mot 1,4 millioner seere er det storveis at Hamar kommer i fokus også i 2018, sier han.

Danket ut Lillehammer

Også ordfører Einar Busterud, for anledningen utkledd som pingvin, er fornøyd.

- Vi skal være så høflige at vi ikke nevner hvem vi slo, gliser han - og nikker litt i retning nord.

Busterud blir mer seriøs når han prater om Hamars rolle som vertsby.

- Konkurranse fra blant annet Trondheim og Stavanger gjør at vi må skjerpe oss. Mange andre er interessert i å arrangere gallaen, sier han.

Merethe Sandum i Hamarregionen Reiseliv roser samarbeidet med kommunen, HOA og Norsk Tipping.

- Vi er kjempefornøyd og gleder oss masse til å fortsette det gode samarbeidet vi utviklet i forbindelse med Sommeråpent på Mjøsa, smiler hun.

Fra før er det kjent at Hamar skal arrangere idrettsgalla i 2017. Lørdag 7. januar braker det løs med arrangementer i Hamar sentrum på dagtid, før selve gallaen arrangeres i CC Amfi senere på kvelden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.