Det skriver Oslo2022 i en pressemelding fredag.

Utredningsarbeidet i Oslo2022 viser ved første milepæl at noen av de mulige samarbeidskommunene faller utenfor krav fra IOC på avstand, reisetid og transportkapasitet, mens andre ligger tett opp til grensen. Likevel er det ingen av kommunene som går ut i denne runden.

Fokus på gjenbruk

- Vi er inne i et kreativt idéarbeid og ser at vi er tjent med å få på plass en klarere tanke om hvordan hovedkonseptet blir før vi lukker døra helt for noen av alternativene, sier direktør Eli Grimsby i Oslo2022.

Hamar og de andre aktuelle kommunene fikk i dag en gjennomgang av utredningsarbeidet så langt.

De foreslåtte anleggsstedene er vurdert opp mot sentrale IOC-krav om avstand og reisetid fra deltakerlandsby til arena, samt transportkapasitet til arena. I tillegg er faktorer som gjenbruk og etterbruk viktig.

Vinter-OL og Paralympics

- Det ligger noen forutsetninger bak utredningene. Selv om flere av alternativene byr på utfordringer ønsker vi derfor på dette tidspunktet å holde døra åpen. Alle kommunene byr også på muligheter, og det er viktig å forstå at dette er en utviklingsprosess. Vi er i rute med arbeidet vårt og opprettholder tempoet, men mener det er klokt å bruke tiden fram til neste milepæl i midten av desember for å få en klarere tanke om hovedkonseptet før vi sorterer noen ut, sier Grimsby.

Oslo2022 utarbeider søknad om Vinter-OL og Paralympics i Oslo i 2022. Utredningene vil foregå fram til mai neste år.

- Vårt fokus er å utarbeide en søknad med høy kvalitet og komme fram til et vinnerkonsept som også er samfunnsnyttig, forteller Grimsby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.