Styreleder Morten Kristiansen erkjenner at det ikke er sannsynlig at laget skal hente seks poeng i kampene mot Fredrikstad (B) og Strømmen (H).

- Slik situasjonen er akkurat nå er ikke det veldig trolig. Da må vi avgjøre om vi heller skal spare penger, rykke ned og starte opp i 2. divisjon neste sesongen med brukbar økonomi, forteller Morten Kristiansen.

Peter vil forsterke

Da Peter Sørensen sa ja til Hamar-klubben for kort tid siden, var han tydelig på at stallen måtte forsterkes vesentlig i sommer.

- Peter er naturligvis med i de vurderingene vi gjør nå, sier Kristiansen, som ikke vil kommentere om Sørensen er med videre som trener etter ferien, dersom klubben velger å fortsette uten å styrke stallen med kvalitetsspillere.

- Det har jeg ikke tenkt på og ønsker derfor ikke å kommentere det, sier Kristiansen.

- Likevel er det viktig å understreke at vi tror det er mulig å vinne 10 av kampene som gjenstår, og vi kommer til å slåss for alle poengene framover, fastslår styreleder Kristiansen, som legger til at stallen uansett vil bli utvidet i sommer.

Øyeblikkelig hjelp

- Om vi bestemmer oss for å bruke penger for å forsøke å berge plassen i divisjonen, vil vi se etter spillere som er klart bedre enn de vi allerede har, forklarer Kristiansen.

- Den andre muligheten er å hente spillere som på sikt skal spille klubben opp igjen. Da snakker vi om yngre gutter, som skal bruke siste halvdel av sesongen på å utvikle seg videre, mener styrelederen.

Ingen forpliktelser

- HamKam fikk god hjelp økonomisk av eksterne til å hente Peter Sørensen. Forpliktet ikke klubben seg samtidig å forsterke stallen i sommer?

- Vi gjorde det overfor Sørensen, men ikke for dem som bidro med penger. Dersom vi konkluderer med at vi uansett ikke vil berge plassen, kommer jeg til å snakke med alle som har bidratt. Alle vet at en sportslig snuoperasjon er forbundet med masse usikkerhet, mener Kristiansen.

- Pengene som kommer fra Hemmat er penger vi kan velge å bruke nå, eller spare til senere. Heller ikke de pengene er øremerket spillerkjøp umiddelbart, fastslår styreleder Morten Kristiansen.

Ikke kontrakt

Det var stilt store forventninger til spissen da han kom til HamKam, men unggutten fra Sierra Leone ble aldri noen suksess i Hamar-laget.

Heidar Geir Juliusson har samme type kontrakt som Fofanah, men islendingen har gitt et langt mer positivt inntrykk enn spissen. Etter hva HA-sporten erfarer vil Juliusson få tilbud om å spille resten av sesongen for Hamar-klubben.

Truls Jevne Hagen har fått store deler av sesongen ødelagt av skader, og ble onsdag meniskoperert. Kristoffer Hagen ble ankeloperert i Amsterdam i går.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00